Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Evelina Pagounis „Vilniaus dienai“ sakė, kad tyrimas vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso 187 straipsnio 2 dalį. Vandalui ar vandalams gali būti pritaikyta atsakomybė už didelės vertės turto ir kultūros vertybių niokojimą.

Jei Solomonas bus pagautas, sienų tepliotojas bauda neatsipirks. Mat Baudžiamasis kodeksas numato, kad už tokius nusižengimus baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamosios bylos iškėlimas reiškia, kad prieš Solomoną gali būti naudojamos įvairios operatyvinės priemonės. Sienų tepliotojo ieškantys policijos pareigūnai gali pagal IP adresus atsekti internautus, galbūt susijusius su Solomonu, taip pat gali būti vykdomos apklausos, kratos.

Ir tuo sienų terliotojų bėdos veikiausiai nesibaigs. Mat sostinės savivaldybė tikina sieksianti, kad vandalai atlygintų miestui padarytą žalą. Skaičiuojama, kad vien užrašų "Solomon" padaryta žala miesto tiltams ir kitiems statiniams gali siekti apie milijoną litų. Be to, miesto valdžia skatins ir privačių namų savininkus, kad jie, pagavus Solomoną, taip pat paduotų civilinius ieškinius dėl nuostolių atlyginimo.

Kaip „Vilniaus dienai“ teigė sostinės savivaldybės Kalbos kontrolės ir administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas, apie Solomono tapatybę turima daug įvairių duomenų. Esą daugiausia informacijos kol kas gauta iš internautų.

DELFI primena, kad rugsėjo mėnesį prasidėjusios sienų tepliotojo (tagerio) Solomono gaudynės įgavo didžiulį pagreitį. TV laidų vedėjas Algis Ramanauskas socialiniame tinklalapyje „Facebook“ įkūręs grupę „Pagauti Solomoną“ sulaukė milžiniško internautų palaikymo. Į grupę susijungė beveik 4000 žmonių.