„Aš galiu pasakyti, kad dabar didžiausi tradicinės šeimos griovėjai, atsiprašau už tą žodį, bet daugiausia priešininkų yra tarp moterų. Tą demonstruoja apklausos. Vyrai kažkaip dar laikosi, o va, moterys pačios aktyviausios dabar“, - Seime surengtoje diskusijoje apie Nacionalinį susitarimą dėl šeimai palankios aplinkos kūrimo kalbėjo tris vaikus auginantis R. Dagys.

Politikas nevengė dalyti tarsi juokais išsakomų patarimų, jog ruošiant sužadėtinius santuokai būtina jiems įkalti į galvą, kad „tvirta šeima prasideda nuo penkto vaiko“, bei siūlė įtvirtinti specialų įstatymų vertinimą per poveikio šeimai prizmę.

Šiuo metu priimant teisės aktus vertinama, kokį poveikį teisės aktas turės kriminogeninei situacijai, verslo aplinkai, taip pat reikia nurodyti, kokios galimos neigiamos teisės akto pasekmės.

„Jeigu atsirastų vertinimas dėl poveikio šeimai mūsų įstatymų leidybos srityje, tai jūsų reakcijos ir jūsų pastebėjimai būtų labai svarbūs. Nes jūs reaguojate į tuos dalykus, matote, kur grėsmė kokia iškilo, ar įstatyme neaiškios sąvokos vartojamos“, - aiškino politikas, bet nepaaiškino, kam reikia tokios nuostatos, jei visuomeninė organizacijos ir šiaip atkreipia dėmesį į abejotinas teisės aktų nuostatas.

Margarita Jankauskaitė
Tuo metu Lygių galimybių plėtros centro vadovė Margarita Jankauskaitė teigia, jog dalies moterų priešiškumas tradicinei šeimos sampratai yra natūralus, nes į apibrėžimą neįtraukia vienišų vaikus auginančių mamų.

„Tai yra labai natūralu, nes jeigu šita šeimos samprata vienišos motinos su vaiku nelaiko šeima, tai aš atsiprašau, kieno tai galvos skausmas yra? O jeigu mes matome, kad ta vieniša motinystė kaip reiškinys visuomenėje didėja, tai yra ne moters problema, o problema ta, kad vyrai yra nepakankamai atsakingi – arba jie tas moteris palieka, arba yra tokio lygio, kad, na, būti su tuo vyru nei auginti šį vaiką vienai. Jos tampa pažeidžiamos ir dėl to reaguoja“, - DELFI sakė M. Jankauskaitė.