„Spyker“ vadovas Victoras Mulleris neslėpė, kad „Saab“ kalbasi su BMW ir keliais kitais gamintojais dėl dalijimosi technologijomis ir agregatais kuriant mažesnį nei 9-3 modelį. Anksčiau skelbta, kad tai turėtų būti „Saab 92“ modelis. Automobilį tokiu pavadinimu „Saab“ jau yra gaminęs 1949-1956 m.

„Žinoma, kad kai kam skiriame pirmenybę (derybose), tačiau ar tai yra BMW, negaliu pasakyti. BMW būtų nuostabus partneris“, – sakė „Spyker“ vadovas V.Mulleris.

Rusėjo pabaigoje „Saab Automobile“ ir BMW AG susitarė dėl variklių tiekimo kitos kartos „Saab“ automobiliams. Nuo 2012 m. BMW tieks „Saab“ markei keturių cilindrų 1.6 l turbininius benzininius variklius. Agregatai bus pritaikyti pagal specifinius „Saab“ reikalavimus.

V.Mulleris užtikrino, kad šiemet „Saab“ pardavimai sieks 45 tūkst., o 2011 m. – 80 tūkst. 2012-aisiais kompanija planuoja pasiekti 120 tūkst. pardavimų ribą ir po labai ilgos pertraukos vėl pradėti dirbti pelningai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją