Elektromobilių gamintojas „Tesla“ šiuo metu modifikuoja ličio jonų baterijas, motorus, transmisijas, programinę įrangą ir kitus komponentus SUV klasės visureigiui RAV4. Elektrinė šio modelio koncepcija bus pristatyta lapkritį Los Andželo automobilių parodoje, o pirkėjai šį elektromobilį galės įsigyti nuo 2012 m.

„Tesla“ atstovo Khobi Brooklyno teigimu, „Toyotos“ 60 mln. dolerių investicija skirta tik tyrimams ir projekto vystymui, tačiau ne komponentams, kurie bus diegiami automobiliams.

„Investicija į „Tesla“ ir dabartinis pinigų skyrimas rodo, kad „Toyota“ nusprendė, jog elektromobiliai turi ateitį. Tokios kompanijos kaip „Nissan“ ir „General Motors“ šioje srityje jau gerokai pažengė į priekį ir „Toyota“ nusprendė skirti daugiau pastangų“, – sakė rinkos analitikų bendrovės „Kelley Blue Book“ vadovas Jamesas Bellas.

Susitarimą dėl bendradarbiavimo „Toyota“ ir „Tesla“ pasirašė gegužę. Japonai įsigijo elektromobilių gamintojo akcijų už maždaug 50 mln. dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją