„Jei kažkoks pramoginės laidos vedėjas gali ne tik pats įsitrinti į Seimą, bet atsivesti įkandin dar keliolika klounų ir mergšių, kurių žodynas – padugnių žargonas ir keliasdešimt lietuviškų žodžių, vadinasi, mums visiems galas. Kas, mano gentainiai, jums patinka? Uspaskichas ir Šedžius. Kodėl? Todėl, kad visi jūs esate nevykėliai ir svajojate apie tokį pat stebuklingą praturtėjimą, koks aplankė Šedžių („pirmą milijoną susikroviau iš sagų”) ir Uspaskicho („buvau suvirintojas”). Vargas tau, Lietuva...”

Tai – žodžiai iš Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK) bendrojo skyriaus vedėjos Reginos Dobelienės komentaro prie vieno straipsnio internete. Seimo kanceliarija, atlikusi tyrimą, vakar nustatė, kad daugybė kupinų pagiežos komentarų su riebiais epitetais parlamentarų adresu buvo rašoma iš to paties kompiuterio. R.Dobelienė prisipažino tai dariusi per pertraukas, kurių atsirasdavo darbo metu. Iš valdininkės parašytų komentarų matyti, kad ji mėgsta skaityti su vadinamąja pedofilijos byla susijusius straipsnius. Tačiau labiausiai nuo VLKK darbuotojos kliuvo politikams.

Paaiškinime VLKK pirmininkei Irenai Smetonienei komisijos darbuotoja nurodė, kad šlykštūs komentarai internete ją siutino, taigi ji pamėginusi rašyti panašiu stiliumi. „Bet jos stiliaus pratybos mums brangiai kainuos. Gausime pylos ir iš aukščiau”, – atsiduso VLKK pirmininkės pavaduotoja Jūratė Palionytė, galvoje turėdama Seimą.

Taisyklinga lietuvių kalba komentarus rašiusi moteris prisipažino nežinojusi, kad internete yra jos kompiuterio IP adresas. „Nustebau, kai mane surado. Labai dėl to gailiuosi. Nepagalvojau apie pasekmes”, – vakar atgailavo R.Dobelienė, komisijoje dirbanti jau 15 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją