Prieš A.Pilvelį parodymus sutiko duoti ir dar viena redakcijoje tebedirbanti darbuotoja. "Lietuvos aido" direktorių A.Pilvelį seksualiniu priekabiavimu apkaltinusi moteris, nepanorusi viešai skelbti savo pavardės, skunde tvirtina, jog A.Pilvelis darbe susikūrė vyrišką rojų.

"Jis atvirai prisipažįsta mėgstąs apkūnias moteris, bet taip pat nesibodi reikalauti sueities iš visai lieknų merginų. Sumaniai manipuliuodamas gąsdinimais, kad atleis iš darbo arba nemokės atlyginimo, reformistas A.Pilvelis susikūrė vyrišką rojų", - tvirtina nukentėjusi redakcijos darbuotoja.

Pasak jos, kelios nelanksčios darbuotojos, nesutikusios reformuoti savo seksualinio gyvenimo, iš "Lietuvos aido" išėjo savo noru.

Lygių galimybių kontrolierė A.Burneikienė tvirtino, jog skundas bus ištirtas per 15 dienų.

"Jau dabar užtenka vieno skundo, kad būtų pradėtas tyrimas. Jei paaiškės, kad A.Pilvelis iš tikrųjų seksualiai priekabiauja prie "Lietuvos aido" darbuotojų, jam bus atsiųstas prašymas nutraukti tokius veiksmus ir sumokėti 2000 litų baudą", - LŽ tvirtino A.Burneikienė.

Už pakartotinį priekabiavimą jau gresia dvigubai didesnė bauda arba keliama baudžiamoji byla. Pasak A.Burneikienės, iš viso ji yra gavusi 4 skundus dėl seksualinio priekabiavimo. Nė vienas priekabiavimu įtariamas žmogus nebuvo nubaustas pinigine bauda.

A.Pilvelis, paklaustas, ar seksualiai priekabiavo prie "Lietuvos aido" darbuotojų, iškart paklausė, ar jos jau išėjusios iš darbo.

"Žinau, apie ką kalbate. Reikėjo kelti baudžiamąją bylą, todėl jos LŽ galėjo prikalbėti visokiausių nesąmonių. Jos apsivogė. Mes nustatėme. Yra tarnybinis raštas. Matyt, baudžiamąją bylą reikės kelti", - LŽ piktinosi A.Pilvelis.

"Lietuvos aido" direktorius tvirtino, kad apsivogusios darbuotojos iš darbo atleistos už vagystę. "Todėl joms ir galėjo suveikti fantazija", - buvo įsitikinęs A.Pilvelis.

Paklaustas apsivogusiųjų pavardžių, A.Pilvelis negalėjo jų prisiminti. Negalėjo prisiminti ir kas iš redakcijos buvo pavogta, ir koks buvo apsivogusių darbuotojų amžius.

Paklaustas, kada "Lietuvos aido" redakcijoje buvo vagystė, A.Pilvelis sakė: "Niekas nieko nereagavo, bet aferistų yra. Jūs pasakykite tų moterų pavardes. Nežinau, apie ką jūs kalbate".

Kai kurie kiti buvę ir dabartiniai "Lietuvos aido" darbuotojai su sąlyga, kad nebus minimos jų pavardės, teigė, jog kai kurios redakcijoje dirbančios moterys bijo vienos užeiti į A.Pilvelio kabinetą. "Ypač po pietų, kai jam dažnai norisi su moteriškos lyties darbuotojomis išgerti alaus", - tvirtino pašnekovai.

"Lietuvos aido" darbuotojai tvirtino, kad ne visi gali atsispirti nedviprasmiškoms bendrovės vadovo užgaidoms. Anot jų, atmestą pasiūlymą užeiti į jo kabinetą A.Pilvelis neretai keičia kitu: parašyti pareiškimą dėl savanoriško išėjimo iš darbo.

"Nors "Lietuvos aide" mokami tik skatikai, daugelis darbuotojų nenori prarasti ir jų", - sakė viena buvusi "aidietė".