Kur pažvelgsi – bikini ir šortukų tipo kelnaitės. Moterims siūloma puoštis nėriniais, raukiniais, dailiais šalikėliais. Tai būtų visiškai nederėję prie anksčiau vyravusio griežtesnio, asketiškesnio stiliaus.

Netgi per nacionalinę televiziją transliuojamame “Victoria’s Secrets” pristatyme tarp mažučių, veik nepastebimų, nepaprastai seksualių kelnaičių buvo galima išvysti ir prabangių bikinių bei berniukiškų šortukų.

“Šortukų tipo kelnaitės – mados viršūnė. Visi ėmėsi jas kurti,” – sako braziliškų apatinių linijos “Belabumbum” (portugališkai “gražus užpakaliukas”) įkūrėja Heidi Rausch. “Tokias kelnaites gali dėvėti bet kuri moteris. Jos linksmos, romantiškos, ir vis tiek seksualios.”

Faktas tas, kad Brazilija, garsėjanti “tongais” (nėriniuotos kelnaitės su virvutėmis šonuose) ir maudymosi kostiumėliais, palankiai žiūri į berniukiškus šortukus. Mažučiams atviriems drabužėliams suskambo laidotuvių varpai.

“Brazilija ne tik tongų, bet ir trumpų šortukų šalis”, - sako Rausch. Berniukiško tipo šortukai panašūs į klubus dengiančius šortus, tik nukirpti aukščiau ties klubais ir užpakaliuku.

Tongai išpopuliarėjo dėl to, kad moterims nepatiko įsiręžę kelnaičių apvadai ir persišviečiančios kelnaičių linijos. Elastinius apvadėlius pakeitė prailginti nėrinukai, kurie leido moterims dėvėti bikinius ir šortus ir išvengti matomos kelnaičių linijos.

“Berniukiški šortukai leidžia išvengti kelnaičių linijos. Vyrai juos nešioja jau daugelį metų. Patogūs prigludę “bokseriai” (vyriškos kelnaitės) – naujasis mados klyksmas” – sako “Victoria’s Secret” atstovė spaudai Monica Mitro.

Kaspinėliai ir raišteliai

Komfortas tapo būdingas visiems apatiniams drabužiams, ne tik funkcionaliesiems “bobutiškiems pantalonams”. Moterims nebereikės pirkti dviejų apatinių komplektų – vieno funkcionalaus ir patogaus, kito puošnaus ir seksualaus. Naujos medžiagos ir formos pasižymi ir patogumu, ir prabanga.

“Anksčiau sukurdavome liemenėlę ir sakydavome – na, ji truputį griaužia, tačiau kokia ji nuostabi ir skirta ypatingoms progoms.” – sako “Maidenform” dizainerė Catherine Shannon. “Dabar taip nebėra. Viena liemenėlė privalo būti visapusiškai gera.”

“Maidenform”, kurianti patogų kasdienį trikotažą, šį sezoną praplėtė spalvų paletę, o kelnaitėms ir liemenėlėms suteikė moteriškesnių detalių.

“Šiuo metu labai madingi papuošimai,” – sako Shannon. “Mes pradėjome nuo “švarių”, minimalistinių modelių, tačiau papuošėme nėriniais, kad būtų ir patogu, ir gražu.”

Kaip ir viršutinių, taip ir apatinių drabužių kolekcijose klesti papuošimai. Kaspinėliais puoštos liemenėlės ir kelnaitės, kur tik įmanoma prisiūti raukinukai ir žaismingos detalės (pavyzdžiui, mažos rakto formos skylutės užpakalinėje kelnaičių dalyje). Ultramoterišką stilių kuria gaivios pavasario spalvos – papajos, blyškiai žalia, ledo mėlynumo, persikinė…

4 ir 5 dešimtmečio prabangą atkartoja apatiniai su baltais ir kreminiais nėriniais. Tačiau nepamirštos ir 6 dešimtmečio kelnaitės su žirniukais – ypač žavingai atrodo, kai derinamos juoda ir rožinė spalvos (pastaroji itin madinga šį sezoną).

Prabangu, gražu, nėrinukai tiesiog prašosi į juos žvilgtelėti… Daugeliui moterų apatiniai drabužiai tapo svarbia gyvenimo dalimi, juk jie leidžia taip nuostabiai pasijusti…

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją