"Microsoft" teigimu, jos operacinių sistemų "Windows NT" ir "Windows 2000" pirminio kodo kopijos buvo platinamos internetu, tačiau tose kopijose buvo mažytė milijonus eilučių turinčio kodo, naudojamo pagrindiniams jos produktams kurti, dalis.

Pirminis kodas yra kompanijos intelektualinė nuosavybė ir gyvybės šaltinis, kadangi jis yra pagrindinė programinės įrangos kūrimo kalba. Bendrovė "Microsoft" kodu pasidalijo tik su artimais partneriais bei atidžiai pasirinktomis organizacijomis. Jos yra teisiškai įsipareigojusios neskelbti informacijos, antraip joms gresia byla. Kodo slaptumo lygis yra panašus, kaip ir kompanijos "Coca-Cola Co." nealkoholinių gėrimų formulės.

"Trečiosios šalys negali legaliai atskleisti "Microsoft" pirminio kodo. Mes labai rimtai žiūrime į šiuos veiksmus, - pareiškė kompanijos atstovas Tomas Pila (Tom Pilla). - Šiuo metu mes tiriame informacijos nutekėjimą ir dirbame su atitinkamomis teisėsaugos institucijomis".

Informaciją, atrodo, paskleidė nenustatytas programinės įrangos kūrėjas, turintis priėjimą prie "Microsoft" kodo. Programinės įrangos kompanijos, kuriančios programas su "Windows" sistema, turi turėti priėjimą prie kodo, kad galėtų kurti savo produktus.

Didžiausias pavojus, nutekėjus pirminiam kodui, yra tas, jog įsilaužėliai gali patekti į kompiuterius, naudojančius "Windows NT" ar "Windows 2000" programas, ir sunaikinti bei pavogti informaciją. Kompanijos teigimu, tokia tikimybė yra maža, kadangi palyginti maža kodo dalis buvo atskleista. Tačiau didesnį pavojų kelia kiti vartotojai, kurie kodą naudoja kaip pagrindą programinių įrangų, konkuruojančių su "Windows", kūrimui.

Vašingtono valstijoje įsikūrusi "Microsoft" yra didžiausia programinės įrangos kūrėja pasaulyje. Daugiau nei 9 iš 10 asmeninių kompiuterių naudoja jos programinę įrangą.

Kompanija teigė kartu su Federalinių tyrimų biuru bei teisėsaugos institucijomis bandanti išsiaiškinti, kaip pirminis kodas nutekėjo į internetą.

"Kol kas tai neturėjo mums žinomos įtakos vartotojams. Mes ir toliau stebėsime situaciją", - teigė T. Pila.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją