"Šiuo metu meras yra sulaikytas 48 valandoms. Kitų asmenų sulaikymo ar suėmimo klausimas bus sprendžiamas artimiausiomis dienomis", - BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Vaida Kibirkštytė.

Tai maksimalus laikas, kai asmenį galima sulaikyti be teismo sankcijos.
Be Č.Daugėlos, sulaikyti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius, savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras, Statybų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Sadauskienė ir bendrovės "Kortas" direktoriaus pavaduotojas Eimutis Biekša.

STT pranešė, kad Alytaus valdininkai sulaikyti, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir didelės vertės (daugiau nei 500 tūkst. litų) svetimo turto iššvaistymo.
Anot STT, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pasak Alytaus žiniasklaidos, pastaruosius kelerius metus Alytuje daugiausia statybų atlieka Č.Daugėlos šeimos statybų bendrovė "Kortas" arba tos įmonės, kuriose Č.Daugėla turi akcijų - šios įmonės rekonstravo ir Alytaus sporto rūmus, stadioną, vandentiekio tinklus, darželius, mokyklas.

Č.Daugėlai tapus meru, prokurorai jam iš karto pateikė įtarimus, kad jis, būdamas Alytaus statybos bendrovės "Kortas" vadovu, sukčiavo pridėtinės vertės ir pelno mokesčiais. Merui teismas tuomet skyrė tik 1,3 tūkst. litų baudą.

Socialdemokratų partija, kuri delegavo Č.Daugėlą į merus, jam pasiūlė trauktis, tačiau Č.Daugėla mero poste liko, o vėliau buvo pašalintas iš partijos už jos vardo diskreditavimą.

Dešimt Alytaus miesto tarybos narių šiuo metu Č.Daugėlai yra parengę interpeliaciją, tačiau ji dar nėra oficialiai užregistruota.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Alytaus miesto savivaldybės tarybos opozicijai priklausantys socialdemokratai, "tvarkiečiai" ir liberalai pareiškė surinkę reikiamą tarybos narių parašų skaičių reikšti nepasitikėjimą meru Česlovu Daugėla.

Jau 2008-ųjų pabaigoje Alytaus savivaldybės tarybos nariai socialdemokratai pasiūlė Č.Daugėlai trauktis iš mero posto sužinojus, kad jis, būdamas šeimos statybų bendrovės "Kortas" vadovu, sukčiavo pridėtinės vertės ir pelno mokesčiais.

Tuomet meras per tarybos posėdį oficialiai pareiškė besitraukiantis iš posto, bet pritrūko balsų jį atleisti. Jo atsistatydinimą tuomet palaikė 8 tarybos nariai, 17 buvo prieš.

Už Socialdemokratų partijos vardo diskreditavimą Č.Daugėla yra pašalintas iš partijos.