Perskaitykite šiuos patarimus - galbūt jie padės ne tik puikiai praleisti meilės dieną, bet ir pasirūpinti, kad ji būtų paskutinė be antrosios pusės.

1. Atšvęskite šią dieną susiplanavę mėgiamą pramogą.

Pamaloninkite save. Praleiskite dieną grožio centre, paruoškite romantišką vakarienę trims ar keturiems draugams, nueikite pačiuožinėti, pakvieskite į kiną linksmą bičiulį ar pavakarieniaukite restorane su vienišių kompanija. Pagalvokite, kas suteiktų jums džiaugsmo. Anti-Valentino dienos vakarėliai irgi gali būti labai smagūs. Kodėl nesuorganizavus patiems?

2. Sudarykite planą “Kaip susirasti draugą 2004”

Nebijokite rizikuoti, išbandyti naujas idėjas ir pasvarstykite, kaip ir kur rasti gerą draugą ilgiems romantiškiems santykiams.

- Paimkite popieriaus ir rašiklį arba prisėskite prie kompiuterio ir sudarykite planą.

- Pirmiausiai susidarykite sąrašą vietų, kuriose galima sutikti vienišių. Kodėl nepaieškojus internete, neprisijungus prie vienišų žmonių ar savanorių grupių? O gal užsirašykite į sporto klubą?

- Nuspręskite, kaip dažnai užsiimsite šia veikla ir kiek pinigų jai galite skirti.

3. Peržvelkite padarytus sprendimus arba nuspręskite, jei to dar nepadarėte.

Pamąstykite, kas jums iš tiesų svarbu. Laikykitės savo plano, jei tikrai trokštate susirasti tą vienintelį. Pradėkite nuo konkrečių tikslų. Pavyzdžiui, pradėkite sveikiau maitintis, mankštintis tris kartus per savaitę ir t.t. Jei rūpinsitės savimi ir savo gerove, šansai susirasti mylimąjį padidės. Pradėkite šiandien!

4. Galvokite tik teigiamai

Kai užplūsta negatyvios mintys, pagalvokite, kas po jomis glūdi. Tada pasakykite sau, kad toks mąstymas jums nieko gero neduos. Pabandykite išmesti tą mintį iš galvos ir prisiminkite ką nors gero. Arba tiesiog pasigrožėkite nuostabia diena už lango. Pagirkite save už tai, kaip puikiai susitvarkėte su nemalonumais darbe. Galbūt į ramybės neduodančią situaciją galima pažvelgti kitu kampu? Kas gero gali iš to išeiti? Pavyzdžiui, jus išmetė iš darbo. Jūs ilgai graužėtės, bet nieko nedarėte. Tai puiki galimybė susirasti kitą, galbūt įdomesnį darbą ir net pakreipti karjerą kita linkme. Pagalvokite apie visas atsivėrusias galimybes.

Negatyvus mąstymas – tarsi uždaras ratas. Jis gali paskatinti blogai elgtis ir net sukelti rimtą depresiją. Tvirtai apsispręskite kovoti su bloga nuotaika. Į viską stenkitės žiūrėti pozityviai.

Tikimės, kad šie patarimai padės linksmiau praleisti tą nelemtą Valentino dieną. Padarykite tai, ko seniai troškote. Nepamirškite sudaryti plano ir žinokite, kad jis jums gali padėti susirasti svajonių partnerį.

Dažniausiai rūpintys klausimai

K. Noriu linksmai praleisti Valentino dieną. Noriu išmesti iš galvos visas tas burkuojančias poreles ir džiaugtis tuo, kas esu ir kur esu. Mano problema – draugai. Esu moteris, ir dauguma mano draugių taip pat moterys. Mes tarėmės susitikti ir kartu praleisti Valentino dieną. Tačiau bijau, kad draugės bus nusiteikusios liūdnokai. Visai nenoriu klausytis plepalų apie tai, kaip sunku rasti šaunų vyruką. Nežinau, ar susitikti su draugėmis, ar ką nors nuveikti vienai. Kaip manote?

A. Grupėse reikalai gali lengvai pakrypti į blogąją pusę. Ar galite susitarti, kad kalbėsite tik apie gerus dalykus? Nustatykite taisykles – jokių negatyvių komentarų ir jausmų. Galbūt vertėtų visoms apsilankyti kine ar teatre, kur nereikės pačioms rūpintis programa? Arba nueikite į barą ar klubą su keliomis linksmomis draugėmis, kurioms nė motais jokie valentinai. Jei tai neįgyvendinama, pamąstykite, ką veiksite viena. Turėkite omenyje, kad galite susilaukti komentarų ar net įžeidimų, jog atėjote be partnerio.

K. Norėčiau apsimesti, kad šv. Valentino diena neegzistuoja. Tai tik dar viena proga pašvęsti ir išleisti pinigų dovanoms. Tai stresas ir poroms, ir vienišiams. Ar mano žodžiai skamba keistai? Gal man geriau būtų šią šventę ignoruoti?

A. Tokios mintys užplūsta ne jus vieną. Mylinčioms poroms visai nereikia paskatinimo nuveikti ką nors ypatingo vieną dieną per metus. Reikia stengtis kasdien daryti, ką tik galime geriausio, ir tokiu būdu parodyti savo dėmesį. Tačiau nelengva visiškai ignoruoti Valentino dieną. Kaip su tokiu požiūriu jausitės tą dieną ir po jos?

Ar ignoravimas nesukels savigraužos ir pykčio? Verčiau ko nors imtis. Suplanuokite ką nors įdomaus. Pradžiuginkite save. Neleiskite prasiveržti negatyviems jausmams. Jei nenorite niekur eiti, neikite. Tačiau galvokite tik apie gerus dalykus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją