Afrodiziakai – tai įvairios daržovės, vaisiai, riešutai ir grūdai. Kai kurių daržovių formos suteikia laisvės fantazijai. Manoma, kad tai gali sužadinti aistrą. Pavyzdžiui, tikima, kad šparagai ar artišokai suteiks valgytojui savybių, priskiriamų daržovėms dėl jų formos. Apie cheminius komponentus, veikiančius kaip afrodiziakai, nėra žinoma.

Salieruose yra androsterono. Tai vyriškas lytinis hormonas, seksualiai sužadinantis moterį. Kitos daržovės, pavyzdžiui, morkos, pankoliai ir svogūnai, irgi laikomi afrodiziakais, tačiau trūksta mokslinių jų poveikio įrodymų.

Vaisių afrodiziakų karalius neabejotinai yra bananas. Jame randama chelatinių mineralų ir tam tikrų enzimų, padidinančių vyrų potraukį. Tiesa, šiai hipotezei trūksta įtikinamų įrodymų.

Dėl daugybės sėklyčių granato vaisius yra vaisingumo simbolis. Kinams granatas simbolizuoja klestėjimą ir pasiturimą gyvenimą.

Dėl ypatingos formos ir kitų ypatybių persikas taip pat laikomas gundančiu vaisiumi. Jis pasižymi daugybe gerų savybių, tačiau moksline prasme naudingiausi yra organizmą stiprinantys vitaminai ir mineralai.

Tarp riešutų pirmauja kiniški gingko riešutai. Jie pagreitina kraujo cirkuliaciją ir sukelia aistrą.

Pusryčiams valgykite grūdų, ypač avižų, o vakare prieš miegą pajusite efektą! Avižos skatina vyrų testosterono išsiskyrimą ir didina lytinį potraukį.

Žolelės ir prieskoniai gali paįvairinti ne tik jūsų maistą, bet ir seksualinį gyvenimą. Pabandykite baziliką, kardamoną, gvazdikėlius, česnaką, imbierą, ženšenį, pipirus, palmetę.

Nesvarbu, kokį afrodiziaką išsirinksite, nepamirškite jo suvalgyti su žiupsneliu druskos. Jei tikėsite, suveiks!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją