Byla pradėta gavus skundų iš JK interneto vartotojų, teigiančių, kad buvo užbombarduoti skelbimais, nes DPI (angl. - išsami paketų patikra) technologijos seka jų kasdienius veiksmus internete. Nors praėjusiais metais Komisija pareikalavo pataisyti šalies teisinę bazę taip, kad ji atitiktų ES reikalavimus, Londonas to dar nepadarė.

Pagal bendrijos taisykles, valstybės narės turi „užtikrinti komunikacijų ir susijusių duomenų srautų konfidencialumą, uždrausdamos neteisėtą informacijos perėmimą ir sekimą“. Be to, interneto vartotojų, prieš pateikiant jiems skelbimus, turi būti prašoma „savo valia suteikti aiškų ir informacija pagrįstą sutikimą“. Britanija taip pat nėra nustačiusi sankcijų pažeidimų atvejais, nėra jokios nepriklausomos institucijos, kuri kontroliuotų, ar reikalavimų laikomasi.

Dabartinė JK teisė leidžia perimti komunikacijos priemonėse esančią informaciją ne tik tada, kai informacijos savininkai davė tam sutikimą, tačiau ir tada, kai asmuo, sekantis vartotojo veiklą, „pagrįstai mano“, kad toks sutikimas buvo duotas.

Britanijoje baudžiamas tik „tyčinis informacijos perėmimas“, nors ES teisė reikalauja uždrausti bet kokį neteisėtą informacijos stebėjimą ir užtikrinti bausmių už tokią veiklą taikymą, nepriklausomai nuo to, ar veikla buvo vykdoma tikslingai.

Ši byla buvo pradėta tuomet, kai Britų telekomas (BT) papiktino klientus, 2006 m. ir 2007 m. slapta, be vartotojų sutikimo, vykdydamas du DPI technologijos bandymus tarp plačiajuosčio interneto vartotojų.
„Planuojame įgyvendinti pakeitimus Komisijai rūpimose srityse ir netrukus pateiksime smulkesnę informaciją apie reikalingus pakeitimus ar teisės aktus“, - teigiama po Komisijos sprendimo paskelbtame JK Vidaus reikalų ministerijos pranešime.