Milijono litų turto ir pajamų kartelę peržengė Socialdemokratų partijos lyderio Algirdo Butkevičiaus šeima (1,06 mln. litų), socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė (1,51 mln. litų), "darbiečio" Kęstučio Daukšio šeima (1,8 mln. litų) ir jo kolegos Jono Pinskaus šeima (3,4 mln. litų), liberalo Eriko Tamašausko šeima (1,45 mln. litų).

Iš Seimo pasitraukus milijonieriui iš Kėdainių Viktorui Uspaskichui, turtingiausio parlamentaro titulas atiteko jokiai partijai nepriklausančiam Valdemarui Valkiūnui. Pernai jis deklaravo turėjęs turto už 33,139 mln. litų, santaupų - 3,2 mln. litų, puse milijono jis buvo paskolinęs, dar 1,3 mln. litų pasiskolinęs. Bendra jo turto ir piniginių lėšų sumą - 36,34 mln. litų.

Antrą vietą pagal turtus Seime užima socialdemokratas Bronius Bradauskas. Jo ir žmonos bendras turtas su piniginėmis lėšomis praėjusių metų pabaigoje sudarė 24,89 mln. litų. Beje, per metus šis skaičius padidėjo 4 mln. litų.

Treti liko parlamente dirbantys sutuoktiniai liberalas Kęstutis Glaveckas ir konservatorė Rūta Rutkelytė. Jų bendras turtas ir santaupos siekė 12,43 mln. litų. Be to, R.Rutkelytė yra pasiskolinusi beveik pusę milijono litų.

Beveik nepasikeitė socialdemokrato Jono Jagmino ir jo žmonos Audronės turtinė padėtis - jie, kaip užpernai, išlaikė maždaug 10 mln. litų turtą.

Buvęs socialdemokratas Andrius Šedžius deklaravo turto ir piniginių lėšų už 8,69 mln. litų, tačiau apie 6,5 mln. litų yra skolinti.

Kita parlamentarų pora - buvęs Seimo pirmininkas "prisikėlėlis" Arūnas Valinskas ir jo žmona Ingrida Valinskienė - savo turtą bei santaupas įvertino 6,21 mln. litų. Jie deklaravo turintys privalomo deklaruoti turto už 6 mln. litų, o A.Valinsko sąskaitoje praėjusių metų pabaigoje dar buvo 207 tūkst. litų piniginių lėšų. Per abu politikai turi ir 2 mln. litų skolos.

Po 6 mln. litų savo šeimos turtą bei pinigus įvertino Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Jonas Ramonas bei Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Agnė Zuokienė.

"Tvarkiečio" Vytauto Galvono ir jo žmonos Laimos Ritos Galvonienės bendras turtas sudaro 3,6 mln. litų, nedaug nuo jų atsilieka liberalu neseniai tapęs Arminas Lydeka su sutuoktine Olga Brigita Lydekiene. Jie turto ir piniginių lėšų deklaravo už 3,4 mln. litų. Beje, per metus Lydekų turtas išaugo beveik milijonu litų.

Po 3 mln. litų turtą valdo socialdemokrato Juozo Palionio ir valstiečių liaudininkų atstovo Konstanto Ramelio šeimos.

Milijonieriais taip pat save vadinti gali "tvarkietis" Remigijus Ačas (1,36 mln. litų), konservatorius Mantas Adomėnas (2,5 mln. litų), "prisikėlėlis" Vincas Babilius (1,8 mln. litų), "darbietė" Virginija Baltraitienė (1,05 mln. litų), "tvarkietis" Dailis Barakauskas (1,5 mln. litų), neseniai į Mišrią Seimo narių grupę išėjusi Asta Baukutė (2,29 mln. litų), liberalcentristas Vytautas Bogušis (1,26 mln. litų), "prisikėlėlis" Dainius Budrys (1,42 mln. litų), "darbietis" Valentinas Bukauskas (1,3 mln. litų), jo kolega Vydas Gedvilas ( 1,75 mln. litų), socialdemokratas Stanislovas Giedraitis (1,2 mln. litų), "tvarkietis" Kęstas Komskis (1,21 mln. litų), "darbietė" Dangutė Mikutienė (1,64 mln. litų), socialdemokratas Bronius Pauža (1,11 mln. litų), "tvarkietis" Rimas Ručys (1,76 mln. litų), konservatorius Kazimieras Starkevičius (1,14 mln. litų), konservatorius Stasys Šedbaras (1,53 mln. litų), liberalcentristas Žilvinas Šilgalis (2 mln. litų), "darbietis" Mečislovas Zasčiurinskas (1,13 mln. litų) ir Krikščionių partijos frakcijos narys Rokas Žilinskas (1 mln. litų).

Visų jų turtas ir piniginės lėšos suskaičiuotos drauge su sutuoktinių turtu.

Tarp Seimo milijonierių yra ir parlamento vadovė konservatorė Irena Degutienė. Ji su vyru Gediminu Degučiu pernai turto ir santaupų turėjo už 1,59 mln. litų.

1999 metais į Seimą buvo išrinkti 2, 2000 metais - 13, 2004 metais - 28, 2008 metais - 35 milijonieriai.