ES lobizmu užsiimančių įmonių registras pradėtas pildyti prieš trejus metus. Pirmadienį už skaidrumą kovojančios organizacijos „Alter-EU“ programine įranga atliktas skaičių tyrimas leidžia teigti, kad daugelis registre atsidūrusių įmonių vietoje ES lobizmui skirto biudžeto klaidingai nurodė savo metinę apyvartą ir dėl to dirbtinai pakilo į aukštesnę sąrašo vietą. Be to, atrodo, jog kai kurie paprasčiausiai nesuprato termino „ES lobizmas“.

Dėl šios priežasties vienas privatus asmuo, pažadėjęs JK Konservatorių partijai 5 mln. eurų ir nurodęs, kad jo tikslas yra sukurti „universitetų loteriją Europos universitetuose“, atsidūrė aštuntoje sąrašo pozicijoje.

Kitas neįtikimai aukštai atsidūręs įrašas – Graikijos elektronikos firma „Prisma Electronics SA“, esanti 10-je pozicijoje, deklaravusi, jog ES lobizmui kasmet išleidžia 3,9 mln. eurų. Tačiau kompanijos svetainėje skelbiama, kad metinė firmos apyvarta siekia 2,5–5 mln. JAV dolerių. Susisiekti su šia kompanija ir gauti komentarą „EUobserver“ nepavyko.
„Šios kompanijos neturi jokių blogų ketinimų, atrodo, kad jos tiesiog padarė klaidą įraše“, - „EUobserver“ sakė duomenis tikrinęs tyrėjas Olivier Hoedemanas. - „Komisija turėtų stebėti registrą, netikslių įrašų turėtų būti nemažai“.

Kita vertus, „Alter-EU“ patikrinus 3000 registre įrašytų kompanijų deklaruojamas išlaidas ES lobizmo veiklai, aptikta nemažai sumų, kurios, organizacijos nuomone, yra „neįmanomai mažos“, be to, kai kurių kompanijų registre apskritai nėra.