Sausai ir /arba jautriai odai

Jei jūsų oda sausoka, puikiai tiks bananai. Tiesiog sutrinkite vieną bananą, o gautą masę užtepkite ant veido. Palaikykite 5-10 min. ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Sausą odą palepinkite medumi. Sumaišykite 1 šaukštą medaus, 1 kiaušinio baltymą (prieš tai truputį paplakite), 1 šaukštą glicerino ir žiupsnelį maltų avižinių kruopų. Užtepkite ant veido ir palaikykite 20 min. Be to, glicerinu galima puikiai išgydyti burnos žaizdeles - tiesiog patepkite pažeistą vietą. Jis padeda ląstelėms atsinaujinti, todėl paspartėja gijimo procesas.

Arba išbandykite kitą receptą su medumi: į stiklinę kokoso pieno įdėkite 2 šaukštus medaus ir 30 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Įtrinkite į odą, o po 10 min. nuplaukite vandeniu. Dar ilgai užuosite egzotiškus paplūdimius...

Be to, medus yra natūralus antiseptikas. Jis padeda gydyti spuogelius ir įbrėžimus.

Riebiai odai

Jei turite riebią odą, išbandykite šį receptuką: 1 šaukštą obuolių acto sumaišykite su dviem šaukštais vandens ir gautu mišiniu sudrėkinkite odą. Kvapas gana nemalonus, tačiau odai naudinga.

Riebiai odai labai tinka ir pomidorai, kadangi jų sudėtyje yra natūralią odos regeneraciją skatinančių medžiagų ir naudingų rūgščių. Nulupkite prinokusį pomidorą ir sutrinkite jį į košelę. Palaikykite ant veido 15 min. Tiesa, košelė slidi ir sunkokai laikosi.

Stebuklus riebiai odai daro avižų kruopų, citrinų sulčių (pusė stiklinės) ir paplakto kiaušinio baltymo mišinys. Masę nuo veido nuplaukite kai apdžius.

Riebalų išsiskyrimą odoje gali sureguliuoti braškės. Sutraiškykite saują braškių iš savo sodo ir užsitepkite keletui minučių. Tiesa, braškių, kaip ir pomidorų, tyrelė sunkokai laikosi ant veido. Beje, medus tinka ne tik sausai odai. Pasidarykite tyrę iš prisirpusio persiko ir šaukšto medaus. Nuplaukite po 5 min.

Kitos veido kaukės

Papajų sudėtyje yra odą švelninančių enzimų. Pasigaminkite košelę iš pusės vidutinio dydžio papajos ir plakto kiaušinio baltymo. Nuplaukite, kai kaukė sudžius.

2 šaukštai alijošiaus sulčių su 1 šaukštu medaus, sumaišyti su 2 šaukštais avižų kruopų, puikiai pamaitins jūsų odą. Nuplaukite po 15 min. Arba 20 min. palaikykite ant veido kaukę lygiomis dalimis sumaišę medų ir natūralų jogurtą.

Jei norite, kad būtų mažiau pastebimos jūsų raukšlelės, pasilepinkite vitamino E kauke. Vieną šio vitamino kapsulę (aliejaus pavidalu) sumaišykite su kiaušinio tryniu ir palaikykite 15 min.

Jautriai odai, kurią gali suerzinti kitokios kaukės, labai tiks žaliųjų vynuogių tyrė. Palaikykite ją 20-30 min.

Pabandykite piene 20-30 min. pakaitinti tarkuotą obuolį. Žiūrėkite, kad nenusidegintumėte veido! Nuplaukite tuomet, kai masė atšals. Arba sumaišykite pora šaukštų grietinės su tarkuota žalia bulve. Nuplaukite po 20 min.

Jūsų odai tikrai patiks!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją