Reikės:

250 g vištienos krūtinėlių,
4 stiklinės suplėšytų šviežių špinatų lapų arba 150 g šaldytų atitirpdytų špinatų ,
¼ stiklinės žiedeliais pjaustyto svogūno,
250 g liesos grietinės,
¼ stiklinės natūralaus lieso jogurto,
2 šaukštai miltų,
¼ šaukšto kmynų,
¼ šaukšto druskos,
½ stiklinės lieso pieno,
120 g smulkintų žaliųjų čili pipirų,
6 tortilijų,
1/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio,
Supjaustyto pomidoro arba Salsa padažo (nebūtinai) ,
Dar pjaustyto svogūno (nebūtinai) .

Gaminimo būdas:

1. Į puodą įdėkite vištienos krūtinėles. Įpilkite vandens, kad apsemtų. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 15 min., kol vištiena praras rausvą spalvą. Išimkite iš puodo ir šakute suplėšykite krūtinėles kąsnio dydžio gabalėliais.

2. Jei naudojate žalius špinatus, sudėkite juos į puodą su verdančiu vandeniu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar 3-5 min., kol suminkštės. Nusausinkite.

3. Į dubenį sudėkite vištieną, špinatus ir svogūną. Į kitą dubenį – grietinę, jogurtą, miltus, kmynus , druską, pieną ir čili paprikas. Gautą padažą padalinkite į dvi dalis.

4. Vieną padažo dalį supilkite į dubenį su vištiena, špinatais ir svogūnu. Gautą mišinį dėkite ant tortilijų ir gražiai suvyniokite. Perkelkite į skardą.

5. Likusia padažo dalimi apliekite tortilijų viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 min. Apibarstykite sūriu ir leiskite jam išsilydyti. Patiekti galite su pjaustytu pomidoru ir svogūno žiedais. Išeina 6 porcijos.

Šį patiekalą galite paruošti iš anksto. Susuktas enčiladas padėkite į šaldytuvą, tik neapipilkite padažu. Kitą dieną prieš įkišant į orkaitę apliekite padažu ir kepkite truputį ilgiau – apie 35 – 40 min.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją