Trečiadienį P. Butkevičius ir A. Antanaitis tebebuvo Vilniaus areštinėje. O L. Andriuškevičienė naktį iš antradienio į trečiadienį buvo išvežta į ligoninę. Pareigūnai nedetalizuoja, kas jai nutiko, tepasakė, kad jai atlikta operacija.

Kaune gimęs M. Klabinas Lietuvoje išgarsėjo praėjusiame dešimtmetyje. Spaudoje jo pavardė mirgėjo kilus skandalui dėl 1999-iais už vieną litą privatizuoto „Lietuvos kuro“. To meto žiniasklaidoje buvo teigiama, kad Kaune už grupinį nepilnametės išžaginimą teistam M. Klabinui prezidentas Algirdas Brazauskas įtartinomis aplinkybėmis 1996 metais išimties tvarka suteikė Lietuvos pilietybę. „Lietuvos kuro“ turtas po privatizacijos buvo mikliai išparduotas už didžiulius pinigus. Liko tik keliasdešimt milijonų litų šios įmonės skolų, kurias turėjo padengti valstybė.

Pasak pareigūnų, jau ir taip turtingas buvęs M. Klabinas po „Lietuvos kuro“ privatizacijos ir įmonės turto išparceliavimo praturtėjo dar labiau. Specialiųjų tarnybų žiniomis, jis turi namus Kanuose ir Londone, Šveicarijoje ir Austrijoje. Lietuvoje jis nuolat negyvena, bet dažnai čia lankosi, turi čia keletą bendrovių.

Viena iš bendrovių, kurios bendrasavininkis – M. Klabinas, - „Vilniaus sadutė“. Kilus nesantaikai tarp jo ir kitų akcininkų prasidėjo kova ir bylinėjimasis dėl turto. Įtariama, kad M. Klabino iniciatyva kitos jo įmonės „Baltijos turto holdingas“ (įsikūrusios tame pačiame J. Basanavičiaus gatvės name kaip ir „Vilniaus sadutė“) darbuotojas A. Antanaitis ėmė ieškoti būdų „prispausti“ buvusius darbdavio verslo partnerius.

Įtariama, kad tam A.Antanaitis į pagalbą pasitelkė buvusį FNTT pareigūną, o dabar – advokatą P. Butkevičių. Pastarasis kreipėsi pas buvusią kolegę L. Andriuškevičienę. Šių metų pradžioje FNTT buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingos apskaitos „Vilniaus sadutėje“ . M. Klabinas šioje byloje liudytojas.

STT duomenimis, advokatas su tyrėja dažnai susitikinėdavo: P. Butkevičius nurodinėdavo, ką reikia padaryti byloje, o L. Andriuškevičienė detaliai pasakodavo apie tyrimą, t.y. atskleisdavo ikiteisminio tyrimo duomenis. Ši byla artėjo prie pabaigos, ji jau greitai turėjo keliauti į teismą, bet įsikišo STT.

FNTT tyrėja įtariama piktnaudžiavimu tarnyba ir ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimu. P. Butkevičius ir A. Antanaitis įtariami kurstymu piktnaudžiauti ir atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenis. M. Klabinas, pareigūnų žiniomis, šiuo metu yra užsienyje.