„Specialios vietos vairuojančioms mamoms yra įprastas dalykas daugelyje Vakarų šalių. Lietuvoje jų poreikis irgi yra, todėl pradedame iniciatyvą „Rezervuota mamoms“, kuria siekiame, kad vietos mamoms būtų įrengtos bei išskirtinai pažymėtos. Šią iniciatyvą jau palaiko virš 500 mūsų svetainėje pasirašiusių žmonių, pritariančių, kad specialios vietos vairuojančioms mamoms – ne privilegija, o būtinybė“, – sakė Autoledi.lt projekto vadovė Ieva Kukevičienė.

Iniciatyvos „Rezervuota mamoms“ dėka įrengtos pirmosios 32 vietos Vilniaus prekybos centro „Panorama“ požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje. Specialiais skiriamaisiais ženklais pažymėtos vietos vairuojančioms mamoms ir nėščioms moterims parinktos arčiau įėjimų numatant, kad tai bus ne tik patogiau, bet ir saugiau įlipti bei išlipti su mažamečiais vaikais. Į pažymėtas vietas vairuojančios mamos automobilius statyti galės jau nuo šios savaitės.

Projekto „Rezervuota mamoms“ iniciatorių duomenimis, specialių vietų mamų ir nėščių moterų automobiliams yra įrengta Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Danijoje, Kanadoje.

„Autoledi.lt“ užsakymu rugsėjo mėn. atliktoje apklausoje internete dalyvavo 22740 įvairaus amžiaus moterų iš visos Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją