Šiuo renginiu Vilniuje startavo neformalus bendruomenės judėjimas „Naujamiesčio revoliucija“, kurios iniciatoriai žada šio sostinės rajono atgimimą.

Jaunieji menininkai siūlo viešojo transporto stotelę paversti žaidimų aikštele, jaukia poilsio zona su supynėmis ar tikra revoliucijos vieta su granatomis. Stotelės projektą, kuris bus įgyvendintas, išrinks speciali Vilniaus dizaino kolegijos komisija ir Naujamiesčio bendruomenės nariai, kurie už labiausiai patikusią koncepciją galės balsuoti socialiniame tinkle „Facebook“.

Vienas iš judėjimo iniciatorių Vytautas Matulevičius sakė, jog „Naujamiesčio revoliucija“ (NR) yra unikalus bendruomenės projektas, siekiantis savo veikla vilniečiams parodyti Naujamiesčio išskirtinumą ir prikelti šį rajoną naujam gyvenimui.

NR vienija iniciatyvius šiame rajone gyvenančius, dirbančius ir kuriančius žmonės.

Vilniaus dizaino kolegijos vykdantysis direktorius Aldis Fledžinskas
"Unikali šio rajono industrinė architektūra yra neatsiejama Vilniaus kultūros paveldo dalis. Mes tikime, kad šis bendruomenės judėjimas savo pavyzdžiu ir veikla tai sėkmingai įrodys. Neatsitiktinai pirmasis mūsų judėjimo vykdomas projektas yra viešojo transporto stotelės apipavidalinimas - tai yra objektas, kurį kiekvieną dieną mato daugybė žmonių. Toks dėmesys padės mums skleisti žinią apie mūsų veiklą“, - sakė V. Matulevičius.

Be jaunųjų Vilniaus dizaino kolegijos studentų sukurto revoliucinio viešojo transporto stotelės apipavidalinimo, artimiausiu metu Naujamiestyje atsiras jaukios varpelių alėjos, vyks nemokami nekomercinio kino renginiai.

NR iniciatoriai taip pat žada architektų kūrybines dirbtuves, kuriose bus diskutuojama apie Naujamiesčio reikšmę miestui, potencialą ir neišnaudotas galimybes.

Neformalią NR iniciatyvinę grupę sudaro menų fabrikas „Loftas“, „Daiktų viešbutis“, Vilniaus dizaino kolegija ir kiti. Judėjimo atstovai teigia, jog visada laukia aktyvių ir iniciatyvių žmonių, kurie nori prisidėti prie šio bendruomenės projekto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją