Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis neatmeta galimybės, kad anksčiau apie visuotinį automobilio mokestį garsiai kalbėję valdantieji dabar pritilo dėl artėjančių savivaldos bei Seimo rinkimų.

„Nemanau, kad prieš rinkimus jie ryšis viešai kalbėti apie ketinimus apmokestinti automobilius. Taigi bent iki rinkimų vairuotojai gali būti ramūs – toks mokestis neturėtų atsirasti. Kita vertus, iš valdančiųjų visada galima sulaukti netikėtumų, ypač kai kalbama apie naujus mokesčius“, - dienraščiui teigė „tvarkiečių“ seniūnas V.Mazuronis.

„Jokių projektų ar kalbų apie automobilių apmokestinimą nemačiau ir negirdėjau. Kol galioja Nacionalinis susitarimas, nauji mokesčiai nebus įvedami. Kaip bus vėliau, sunku pasakyti. Galbūt bus svarstoma tokį mokestį taikyti tik naujai į Lietuvą įvežamiems automobiliams, o gal kiti variantai“, - sakė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad specialistai neabejoja, jog Lietuvoje anksčiau ar vėliau automobilio mokestis bus, nes tai esą viena pagrindinių priemonių, reikalingų norint formuoti aiškią transporto parko politiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją