„TÜV Nord“ patvirtino, kad trečiosios kartos kompaktiškas visureigis atitinka griežtus ISO 14040 aplinkosaugos standartus visam tarnavimo laikui. Patikrinimą atliko organizacija, kuri patvirtino transporto priemonės atitiktį ekologiniams reikalavimams ir reikšmingą aplinkosaugai reikalingų technologijų pažangą, kuri padaryta lyginant su ankstesniu modeliu.

Vienas iš naujojo „Sportage“ aplinkos apsaugai reikšmingų patobulinimų yra sumažintas transporto priemonės svoris. Nors trečiosios kartos kompaktiškas visureigis pailgėjo iki 4,44 m (9 cm daugiau), jo svoris sumažėjo nuo 87 iki 160 kg, priklausomai nuo automobilio specifikacijos. Naujajame „Sportage“ naudojamos naujausios degalų taupymo technologijos, tokios kaip „start-stop“ sistema, taip pat galima rinktis iš keturių pažangesnių variklių, įskaitant naują 1,7 litrų darbinio tūrio dyzelinį ir „Kia“ pirmąjį tiesioginio įpurškimo benzininį variklį. Šie du varikliai bus siūlomi rinkoje nuo 2010 m. pabaigos, o su jais ekologiškiausios „Sportage“ versijos CO2 išmetamas kiekis vienam kilometrui bus mažesnis nei 140 g.

Naujasis „Sportage“ Europoje gaminamas „Kia“ Europos gamykloje Žilina mieste, Slovakijoje, tuo tarpu kitoms rinkoms visame pasaulyje „Sportage“ gaminamas Kvandžu mieste Korėjoje. Žilina gamykla buvo sertifikuota pagal ISO 14001 aplinkosaugos vadybos sistemos standartą 2007 m. ir jai buvo suteiktas sertifikatas, kaip ekologiškus gamybos įrenginius turinčiai įmonei; „Kia“ Kvandžu įmonė buvo sertifikuota pagal ISO 14001 2003 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją