Saulė dovanoja Liūtui didžiulius kūrybinės energijos resursus, kuriuos būtinai reikia panaudoti gyvenime, džiuginant visus aplink, rengiant šventes artimiesiems, kuriant grožį. Puiku, jei Liūtas gali daug laiko praleisti su vaikais, savais ar svetimais – aktyviai žaisdamas su jais, jis sueikvos tiek kalorijų, kad greitai atgaus idealias formas.

Plutonas Liūtui suteikia galingą seksualinę energiją. Ja taip pat galima pasikliauti: aistringos naktys padės jums greitai numesti nereikalingus kilogramus. Sekso trūkumas neigiamai veikia Liūto figūrą ir nuotaiką.

Liūtui sunku greitai persiorientuoti, ir jis kaip ir anksčiau nenustoja vartojęs tuos produktus, kurie jau seniai kenkia jo figūrai.

Permainos – ne Liūtui, jis vertina pastovumą. Bet kokie netikėtumai jam gali tapti streso ir kūrybinės energijos praradimo priežastimi, o to pasekmė – priaugti kilogramai. Liūtams trūksta valios ir disciplinos, jam sunku susiimti kaip reikiant ir pradėti sportuoti bei prisižiūrėti mitybą.

Dėl Neptūno poveikio galimas nesaikingas alkoholio vartojimas. Taigi ribojant mitybą, reikėtų riboti ir alkoholio kiekį (juk po jo taip ir norisi užkąsti). Be to, alkoholis veikia širdies ir kraujagyslių sistemą ir nuodija kraują – visa tai yra rizikos zonos.

Saulė yra kartu ir Liūto ezoterinis valdovas. Todėl jūsų pagrindinis devizas – meilė, džiaugsmas, kūryba, šventė. O muzikantas, dailininkas ar tiesiog įsimylėjęs žmogus, pakerėtas savo mūzos, neretai pamiršta pietus.

Astromedicina – rizikos zonos

Labiausiai pažeidžiami Liūto organai – širdis ir krūtinė. Širdies ligas dažnai sukelia neprotingas energijos išeikvojimas arba, atvirkščiai, depresija, nepakankamai kūrybos ir gyvenimo džiaugsmo. Galimos širdies ydos, stenokardija, hipotonija ir hipertonija, išeminė širdies liga, aortos aneurizmas, infarktas. Taip pat būdingi uždegiminiai susirgimai su aukšta temperatūra, karštinės, akių ligos.

Dieta Liūtui

Liūtams būtinas magnio sulfatas, svarbus atkuriant nervinę sistemą, taip pat raumenų ir kaulų formavimui bei normalios kraujo sudėties palaikymui. Šios medžiagos šaltiniai – citrinos, migdolai, salotos, obuoliai, slyvos, kokosų riešutai, agurkai, graikiniai riešutai, svogūnai.

Naudingi ir citrusiniai vaisiai, jūros gėrybės. Liesa mėsa, žvėriena, vištiena, jogurtas, sūris, kiaušiniai ir soja suteiks reikiamą baltymų kiekį ir pagerins kraujotaką.

Širdies raumens palaikymui Liūtui būtina gauti daugiau kalio (razinos, džiovinti vaisiai, bulvės, baklažanai), naudinga gerti žolinius nuovirus.

Svarbiausi vitaminai – C ir E. Pirmojo gausu citrusiniuose, pomidoruose, erškėtuogėse, arbūzuose, melionuose ir žemuogėse, antrojo – daigintuose kviečiuose, salotose ir augaliniame aliejuje (ypač sojų, linų, vynuogių kauliukų).

Sportas

Liūtas turi nugalėti visur ir visada, būti dėmesio centre. Jam tinka kultūrizmas – čia ne tik galima išvystyti puikius raumenis ir sustiprinti kūną, bet ir pasirodyti iškilmingoje programoje (ar bent jau paplūdimyje). Labai tinka sportiniai pramoginiai šokiai, dailusis čiuožimas ir kitos „sceninės“ sporto šakos.

Reikia vengti tokių sporto šakų, kur pernelyg apkraunama širdis, be to, bet kokios treniruotės turi būti saikingos ir atliekamos prižiūrint specialistams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją