Avinas

Avinai linkę intensyviai deginti kalorijas sportuodami, dirbdami ir gyvena aktyviai. Tai lemia ženklo planeta Marsas – sportininkų, karių ir apskritai nugalėtojų planeta, taip pat Saulė, leidžianti didžiulę energiją skirti kūrybai ir, žinoma, aistroms bei jausmams.

Gyvenantis visavertį kūrybinį gyvenimą Avinas su kiekviena diena auga kaip asmenybė ir visada dega kokia nors nauja ugninga idėja. Ir, beje, būtent dėl to Avinas palyginti nedažnai patenka į situaciją, kai mėgstami džinsai kažkodėl nei iš šio, nei iš to ima nebeužsisegti. Tai patys sportiškiausi, gyvybingiausi ir energingiausi žmonės.

Vis dėlto ir Avinas, nepaisant visos jo išorinės energijos ir optimizmo, gali palūžti. Venera gali atnešti nelaimingos meilės periodus, kurių metu Avinas bus linkęs malšinti širdies skausmą maistu ir atitinkamai pilnėti. Reikalas tas, kad Avinas nemoka mylėti protingai, saikingai: jis dega aistros ugnyje. Ir jei kas nors bus ne taip, Venera būtinai pademonstruos savo neigiamas savybes – pavyzdžiui, sukels nenumaldomą norą šlamšti saldumynus, o rezultatus parodys svarstyklės.

Kita svorio svyravimo priežastimi gali tapti nesklandumai santuokoje. Negalėdamas pasiekti kompromiso, Avinas puola į kraštutinumus – o tokie svyravimai ardo organizmo sistemų darbą, pažeidžia medžiagų apykaitą.

Ir galiausiai, dėl Saturno poveikio šis ženklas nepasižymi savidisciplina – štai taip ir nutinka, kad jei Avinas nutrūko nuo grandinės, tai ir lėks iki galo, kol spintoje neliks nė vieno drabužio, kurį būtų galima apsirengti. Deja, tai pati sudėtingiausia situacija, pareikalausianti daug ir atkaklaus darbo.

Norėdami numesti nereikalingą svorį, naudokite stiprių planetų – Saulės ir Marso – energiją: kurkite, kiek galima daugiau judėkite, rinkitės aktyviausias, jėgos sporto rūšis, vaikščiokite pėstute. Būtina kiekvieną gyvenimo akimirką pripildyti šviesos, galios, pergalės jausmo – tegu judėjimu džiaugiasi jūsų raumenys, o širdis dainuoja iš laimės. Tada Saulės energija bus galingiausia. Ir, žinoma, vystykite savikontrolę, discipliną, be kurios ilgam formų neišsaugosite.

Labai tiktų į pagalbą pasikviesti ir ezoterinį (slaptą) Avino ženklo valdovą – Prozerpiną. Prozerpina suteiks būtiną sistemingumą viskame kame – pavyzdžiui, padės sudėlioti tikslų lieknėjimo planą, į kurį įeina sporto treniruotės, surašytos maisto porcijos ir dietinių patiekalų receptai. Taip pat Prozerpina padės pašalinti chaosą, arba, kitaip tariant, kūrybinę netvarką, karaliaujančią jūsų gyvenime ir vidiniame pasaulyje, ir jūs galėsite ramiai ir tolygiai imtis veiksmų lieknėti.

Astromedicina – rizikos zonos

Avinui būdingos ligos, susijusios su galva, smegenimis, jutimų organais. Tai smegenų kraujotakos pažeidimai, galvos traumos, suprastėjusi klausa ir rega, galvos skausmai, migrena. Visus šiuos organus valdo Marsas derinyje su Saturnu, todėl atsiranda įvairių sveikatos sutrikimų – tiek ūmių uždegiminių, tiek chroniškų procesų. Būdingos infekcinės ligos, susijusios su krauju. Gali atsirasti vočių, uždegiminių procesų veido srityje, alergijų kosmetikos priemonėms. Dažnai, veikiant Saturnui, Avinams anksti genda dantys. Dėl Veneros poveikio gali atsirasti inkstų ligų.

Dieta Avinui

Naudingiausi jums produktai – salierai, morkos, špinatai, kopūstai, svogūnai, garstyčios, ridikai, agurkai, figos, graikiniai riešutai, obuoliai, citrinos. Juose yra kalio, kuris leidžia atkurti smegenų ląsteles ir nervinį audinį. Šios medžiagos trūkumas sukelia irzlumą, galvos skausmus, nervinę dispepsiją ir bendrą nusilpimą.

Taip pat Avino dietai būtina organinė geležis ir baltymai, kurių gausu raudonoje mėsoje ir ankštiniuose.

Cukrų geriau pakeisti medumi. Iš kruopų produktų geriausiai tiks bet kokios košės, ypač kuriose gausu geležies – grikių, kviečių, rugių.

Iš vaisių labiausiai tinka bananai ir citrusiniai. Žiemai gerai pasiruošti šaltalankių, raugerškių, erškėtuogių, raugintų kopūstų, aviečių, razinų, obuolių, gervuogių.

Sportas

Avinui labiausiai tiks aktyvios sporto šakos, kur galima pademonstruoti greitį, jėgą ir mitrumą. Tai klasikiniai kovos menai, boksas, lengvoji atletika, kultūrizmas. Tinka ir biatlonas, šaudymas, fechtavimas.

Avinui patinka greitis ir aštrūs pojūčiai – todėl jam tiks automobilių lenktynės ir kalnų slidinėjimas. O štai mankštintis salėje su treniruokliais Avinui greitai pasidarys nuobodu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją