Drama tęsėsi penkis setus - tris valandas ir 32 minutes ir baigėsi bendru rezultatu 3:2, nors slovėnai pirmavo 2:0.

Pirmas dvi partijas iniciatyva priklausė svečiams, kurių pergales setuose lemdavo taškai pelnyti per lietuvių padavimus. Tai slovėnams pavyko padaryti tris kartus, o mūsiškiams - sykį.

R. Berankiui geriau sekėsi varžovų servų priėmimas, o L. Grigeliui padavimas. Trečiame sete priešininkai visiškai atsipalaidavo ir nusileido lietuviams ženkliai - 1:6. Ketvirtoje partijoje viską lėmė du R. Bernakio ir L. Grigelio poros break'ai iš eilės.

Lemiame penktame sete net ir klystant bokštelio teisėjams Lietuvos rinktinei pavyko iškovoti tašką per slovėnų padavimus ir pasiekti galutinę pergalę.

Komentarai

Remigijus Balžekas, Lietuvos rinktinės kapitonas

„Klausėte, kaip sužaisime? Matote? Pakeitėme Ričardo padavimą. Po dviejų setų matėsi, kad dar ne viskas baigta. Slovėnai - „nusėdo“ ir per anksti pagalvojo, kad laimėjo. Varžovai neteisingai paskirstė jėgas. Ši pergalė - tai pasididžiavimas, tai buvo solidaus lygio mačas.

Laimėjimas labai vertingas, bet tai dar ne pabaiga. Visada lengviau yra besivejantiems, taip mums buvo šįkart, o sekmadienį bus slovėnams. Žiūrovai mums padėjo 200 proc., dar niekur pasaulyje nemačiau, kad per tenisą aistruoliai „banguotų“.

Ričardas Berankis

„Daug dariau klaidų, pradžioje mano padavimai buvo labai prasti. Kodėl kosėjau per mačą? Praėjusią savaitę sirguliavau, bet jaučiuosi gerai. Sekmadienio savo varžovą G. Žemlją pažįstu, kaip nuluptą“.

Laurynas Grigelis

„Gerai jaučiuosi, po penktadienio susitikimo nepervargau. Mums su Ričardu pradžioje dar reikėjo susižaisti. Gerai yra žaisti su juo dvejetą - labai smagu“.

Po pirmos varžybų dienos buvo lygu - 1:1.

Pirmoje vienetų dvikovoje penktadienį R. Berankis, žaidė su antrąja varžovų komandos ir 120-a planetos rakete, 23-ejų metų Blažu Kavčičiumi ir įveikė varžovą po keturių setų kovos - 3:6, 6:2, 7:6 (11:9), 6:4.

Tuo tarpu L. Grigelis išmėgino jėgas su G. Žemlja ir nusileido varžovui po trijų setų kovos - 3:6, 6:7 (4:7), 3:6.

Mačo rezultatas:

Lietuva - Slovėnija - 2:1

R. Berankis - B. Kavčičius - 3:6, 6:2, 7:6 (11:9), 6:4; [1 - 0]

L. Grigelis - G. Žemlja - 3:6, 6:7 (4:7), 3:6; [1 - 1]

R. Berankis/L. Grigelis - G. Žemlja/L. Gregorcas - 5:7, 4:6, 6:1, 6:3, 6:3; [2 - 1]

Sekmadienį ginklus turėtų suremti rinktinių lyderiai R. Berankis ir G. Žemlja bei antrosios raketės – L. Grigelis ir B. Kavčičius.

Komandų kapitonai gali keisti dvikovų dalyvius.

Ketvirtas Lietuvos rinktinės narys yra 15-metis Lukas Mugevičius (nereitinguotas). Slovėnijos rinktinės sudėtyje taip pat yra 19-metis Blažas Rola (ATP-403), o šios komandos kapitonas – Blažas Trupejus.

Lietuvos tenisininkai šį sezoną rezultatais 3:2 nugalėjo D. Britanijos ir Airijos atstovus, o slovėnai abukart 5:0 sutriuškino Norvegijos bei Bulgarijos rinktines.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją