Kapitonas Morganas Fischeris, vyresnysis pilotas, gyvenantis Marselyje, pareiškė, kad ši priemonė padėtų pigių skrydžių bendrovei sutaupyti tūkstančius svarų, nes nebereikėtų mokėti vadovo atlyginimo ir priedų.

41 m. pilotas, kuris taip pat ruošia kitus pilotus kompanijos bazėje Pietų Prancūzijoje, pradėjo viešą kampaniją po to, kai jo vadovas pasiūlė dar vieną taupymo priemonę – atleisti antruosius pilotus, o skrydžių palydovus išmokyti nutupdyti lėktuvą, jei prireiktų. Pilotai ir keleiviai pasmerkė šį pasiūlymą suabejoję, ar M. O‘Leary išvis rūpi keleivių saugumas.

Antradienį M. Fischeris parašė laišką leidiniui „The Financial Times“, kuriame teigia žinąs apie kompanijos siekį sumažinti visas įmanomas išlaidas, kad bilietai keleiviams būtų kuo pigesni.

„Aš siūlyčiau, kad „Ryanair“ vadovą pakeistų bandomąjį laikotarpį dirbantis skrydžių palydovas, kuris šiuo metu uždirba 13 200 eurų per metus, – rašo jis. – Kompanija galėtų sutaupyti milijonus eurų, kuriuos išleidžia vadovo algai ir priedams. Tai būtų papildomos pajamos kompanijai. Be to, šiuo metu naujai priimti įgulos nariai turi susimokėti 3 tūkst. eurų už mokymus. „Ryanair“ galėtų reikalauti tokios pačios sumos ir už mokymus vadovui.“

Kapitonas M. Fischeris turi sukaupęs 20 metų skraidymo su tokiomis oro linijomis, kaip „Trans World“ ir „American Airlines“, patirties.
Antradienį jis atsisakė pateikti tolesnius komentarus, tačiau manoma, kad laišką jis parašė norėdamas išreikšti griežtą kritiką savo vadovui.

M. O'Leary sureagavo į šį laišką su jam būdingu humoru ir pareiškė, kad skrydžių palydovė būtų neabejotinai patrauklesnė vadovė nei jis, todėl šis pasiūlymas bus rimtai apsvarstytas.

„Ryanair“ atstovas Stephenas McNamara pasakė: „Michaelas mano, kad skrydžių palydovė būtų daug patrauklesnė vadovė nei jis – akivaizdu, kad ši kartelė nėra labai aukšta.“ Be to, pridūrė jis, jei įmanoma išmokyti skrydžio palydovus nutupdyti lėktuvą, neturėtų kilti problemų mokant juos atlikti ir vadovo pareigas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją