Skirtingai negu dauguma tokio žanro grupių, šie muzikantai scenoje neapsiriboja pora nešiojamųjų kompiuterių – didžioji dalis muzikos gyvai atliekama tradiciniais instrumentais. Koncerte skambės ne tik gerai žinomi hitai “Insomnia”, “We Come 1” ir “God Is a DJ”, bet ir naujausi kūriniai iš šių metų gegužės mėnesį pasirodžiusio albumo “The Dance”.

Koncerto įgarsinimo ir apšvietimo technikos kiekiu bei subtilybėmis jie lenkia daugumą per pastaruosius metus Lietuvoje viešėjusių atlikėjų. Todėl neabejojama, kad „Faithless“ koncertas bus vienas iš įspūdingiausių šokių muzikos renginių, kada nors vykusių sostinėje.

“Faithless” susikūrė 1995 metais Didžiojoje Britanijoje ir sukėlė tikrą sąmyšį elektroninės muzikos padangėje – jų singlas “Insomnia” akimirksniu atsidūrė daugelio pasaulio šalių radijo topų viršūnėje, o 1998 metais pasaulis parklupo išgirdęs kultinį “God Is a DJ”, tapusį vienu populiariausių visų laikų singlu. Per savo istoriją grupė išleido 6 studijinius albumus, 7 rinktinių kūrinių diskus, net 20 singlų ir pardavė daugiau kaip 12 milijonų albumų kopijų. Verta paminėti, kad kiekviename “Faithless” albume skamba ir žymiosios britų dainininkės Dido balsas, kuri nuo pat grupės įkūrimo dalyvauja kūrybiniame procese ir kiekvieno grupės albumo įrašuose.

“Faithless” nariai:

Rollo (tikras vardas - Rowland Constantine O'Malley Armstrong). Garsus britų prodiuseris, remiksų autorius, atlikėjos Dido brolis, turėjęs didelės įtakos šios dainininkės solinei karjerai. Rollo yra gerai žinomas muzikos pasaulyje, sukūręs dainas tokioms grupėms ir atlikėjams kaip “Simply Red“, Donna Summer, “Pet Shop Boys“, “M People“. Nors pats Rollo nesirodo kartu su “Faithless” scenoje, tačiau jo indėlis į grupės kūrybą yra itin svarus.

Maxi Jazz (tikras vardas - Maxwell Alexander Fraser). Tamsiaodis muzikantas, savo karjerą pradėjęs kaip repo atlikėjas ir radijo stoties vedėjas. Maxi kuria ir savo autorines dainas, kurios persmelktos religinės tematikos. Pasirodymų metu reperis tiesiog spinduliuoja gerąja energija bei charizma ir būtent jo dėka koncertiniai grupės pasirodymai nuolat sulaukia anšlago.

Sisiter Bliss (tikras vardas - Ayalah Deborah Bentovim). Muzikantė, dainų kūrėja, prodiuserė, viena populiariausių pasaulyje DJ moteris, turinti akademinį muzikinį išsilavinimą.

Scenoje prie pagrindinių atlikėjų prisideda keliolikos muzikantų grupė.

Visi “Faithless” pasirodymai užburia klausytojus savo subtiliu, šiek tiek depresyviu skambesiu bei house, soul, repo ir liaudies muzikos sinteze, kurią puošia ekspresyvus Maxi Jazz rečitatyvas ir virtuoziškas DJ Sister Bliss darbas prie pulto. Kiekviename koncerte grupė meistriškai išlaiko gerbėjus transo būsenoje nuo pirmosios sekundės iki paskutinės, o ypatingi šviesos, vaizdo ir garso efektai leidžia žiūrovams patirti tikrą ekstazę gyvai girdint superhitais tapusius “Insomnia”, “Mass Destruction”, “We Come 1”, “God Is a DJ” ir kt. kūrinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)