Mergina tikino, kad vaistai ir medikų priežiūra per savaitę ją vėl pastatė ant kojų. Pasikonsultavusi su specialistais, O. Pikul nutarė tęsti dalyvavimą projekte. „Gydytojas sakė, kad turiu saugotis ir nepersitempti“, - sakė traumą, kuri linkusi lengvai atsinaujinti, patyrusi O.Pikul.

Olegas Koliakinas, Eirida Daukšienė
Trečiadienį pas gydytoją atsidūrė ir projekto „Šok su manimi“ dalyvė Eirida Daukšienė. Moterį ėmė kankinti stiprūs sąnarių skausmai. „Poniai Eiridai paskirti vaistai ir procedūros, prognozės kol kas neaiškios, bet kalbų apie nebedalyvavimą projekte šiuo metu nėra“, - sakė projekto prodiuserė Neringa Kavaliauskienė. Ji teigė, kad dėl tokios savijautos kaltas noras kuo geriau pasirodyti. Neprofesionalai repetuodami persistengia ir neapskaičiuoja krūvio, kurį realiai gali pakelti jų organizmai.

Akivaizdus to pavyzdys - „Šok su manimi“ dalyvė Vaida Jasaitienė. Sąnario sienelės kapsulės uždegimas - tokią gydytojo diagnozę dar neprasidėjus projektui išgirdo ji. Moteriai ant kojos buvo uždėtas įtvaras, ji vaikščiojo su ramentais. Dėl netikėtos traumos turėjo ne tik pamiršti repeticijas, bet ir negalėjo startuoti projekte.

Šiuo metu V. Jasaitienė vėl repetuoja ir ją planuojama pristatyti ant „Šok su manimi“ parketo artimiausiu metu. 

„Jau prakalbome apie tai, kad reikėtų apriboti repeticijų laiką, antraip iki projekto pabaigos nebeliks sveikų dalyvių“, - teigė traumų gausos išvarginta N. Kavaliauskienė.

Rimas Valeikis su partnere
Šokių projekto krūviai nėra lengvai pakeliami ne tik gležnoms moterims, bet ir gerai treniruotus kūnus turintiems stipruoliams. Štai vienas geriausiai fiziškai pasirengusių „Kviečiu šokti“ dalyvių TV laidų vedėjas ir dailininkas Rimas Valeikis prieš kiekvieną pasirodymą eteryje ant kojos užsideda specialią įmautę, sutvirtinančią kelio girnelę. „Kai paprastai vaikštau - neskauda, bet kai kojai tenka didelė apkrova, nes ant pečių sėdi partnerė - skauda ir dar kaip!" - sako jis.

Pradėjusiam treniruotis šokių projekte, vyrui atsinaujino sena sportinė trauma - kelio girnelės sausgyslės uždegimas. „Šokant dirba visai kiti raumenys ir sąnariai nei sportuojant. Didelės apkrovos tenka keliams, organizmas nespėja persiorientuoti“, - traumų priežastis aiškina R. Valeikis.

Jis vaistų nuo skausmo negeria. Kol kas pakanka tepalų, įmautės ir krūvio reguliavimo. „Kas iš to, jei rysiu skausmą malšinančius vaistus ir apgausiu organizmą? Geriau jau pakentėsiu, bet žinosiu realų skausmo lygį. Jei jis taptų nepakeliamas, persvarstyčiau, ar man verta toliau dalyvauti ir save žaloti. Likti invalidu dėl TV projekto tikrai nerizikuočiau“, - sakė jis.

Tomas Uroška su drauge
Dėl traumos, kurią patyrė per repeticiją, projektą „Šok su manimi“ neribotam laikui jau paliko advokatės Svetlanos Proninos partneris Tomas Uroška. Jis įspūdingos figūros buvusios partnerės pasirodymus stebi tarp žiūrovų.

„Kviečiu šokti“ gerbėjai šį savaitgalį neišvys ir Erikos Santos. Moteris į ligoninę išvažiavo tiesiai iš praėjusios laidos filmavimų, nes nebepajėgė iškęsti skausmų. Gydytojai konstatavo, kad plyšęs raumuo ir rekomendavo 20 dienų visiškos ramybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją