Generaliniam prokurorui įteiktame L. Kedienės pareiškime teigiama, kad K. Betingis esą galėjo dalyvauti tardant ir kankinant D. Kedį. „Man atrodo, kad jis gali būti prisidėjęs“, – pirmadienį pareiškė D. Kedžio motina, nors oficialiai nėra nustatyta, kad kauniečio mirtis buvo smurtinė.

Paklausta, ar turi konkrečių įrodymų, L. Kedienė teigė, jog jų negalinti pateikti. „Įrodymų neturiu, bet manau, kad jis viską nuo pradžių darė, jog įrodymų nebūtų“, – pirmadienį sakė L. Kedienė.

Nors generaliniam prokurorui ir įteikė prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą, tačiau L. Kedienė abejoja, ar D. Valys jį pradės.

„Naujasis prokuroras nereaguoja, viskas vyksta taip pat, kaip ir prie senojo“, – teigė moteris, DELFI pareiškusi, jog nesijaučia saugi – esą dabar gali būti nužudyta jos dukra Neringa Venckienė, šios vyras Aidas Venckus, o galop ir tėvai.

Paklausta, ar nebijanti iš K. Betingio sulaukti atsako dėl šmeižto, D. Kedžio motina tikino, jog jos neišgąsdins teisminiai procesai. „Tegul paduoda į teismą“, – kalbėjo moteris.

Tuo tarpu D. Kedžio šeimos nemalonę užsitraukęs K. Betingis apie L. Kedienės Generalinei prokuratūrai įteiktą pareiškimą sužinojo atostogaudamas iš DELFI. „Čia iš fantastikos srities“, – stebėjosi prokuroras.

„Tik susipykęs su teise gali tokius pareiškimus rašyti, – išgirdęs apie jam metamus kaltinimus pirmadienį pareiškė K. Betingis. – Jokių komentarų šiuo klausimu negali būti, bus adekvačios reagavimo priemonės“.

K. Betingį generaliniam prokurorui yra apskundusi ir D. Kedžio sesuo N. Venckienė. Kauno apygardos teismo teisėja prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl prokuroro galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, kai jis esą paviešino informaciją apie tarnybiniame kompiuteryje rastus asmeninio pobūdžio dokumentus.

Beje, dėl paviešintų ikiteisminio tyrimo duomenų N. Venckienė yra padavusi Lietuvos valstybę į teismą ir siekia prisiteisti 2 mln. litų neturtinės žalos atlyginimą.