M. Kuprevičius buvo vienas aktyviausių įvykių Garliavoje dalyvių, kai Drąsiaus Kedžio šalininkų minia budėjo saugodama žuvusio kovotojo prieš pedofilus dukrą nuo pareigūnų, kurie nesėkmingai bandė įvykdyti teismo nutartį ir mergaitę išvežti pas motiną.

Praeityje porą kartų teistas, ne kartą baustas administracine tvarka M. Kuprevičius dabar įtariamas grasinimais E. Žiobienei. Įtariama, kad jis vaiko teisių apsaugos kontrolierei socialiniame tinklalapyje „Facebook“ parašė grasinantį laišką: „Atvirai pareiškiu – jeigu padėsi Deimantę grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi... nežinau, ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaikų ašaras aš tave asmeniškai bausiu“.

Praėjusią savaitę policija, gavusi E. Žiobienės pareiškimą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo valstybės tarnautojui. Baudžiamajame kodekse rašoma: „Tas, kas panaudodamas psichinę prievartą reikalavo iš valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens atlikti veiksmus kaltininko ar kitų asmenų naudai, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“.

Pirmadienį M. Kuprevičiui pareikšti įtarimai, jis apklaustas. Po pietų buvo sprendžiama kokią kardomąją priemonę jam paskirti. Tačiau dar jos nepaskyrus pareigūnai patvirtino, kad kardomoji priemonė nebus susijusi su laisvės atėmimu.