Jų vaizdo projekcijos sukurs reginį bohemiečių ir „Silence“ elektroninės operos fantazijai „XYZ“, kuri rugsėjį debiutuos Vilniaus loftuose ir Klaipėdos „Švyturio menų doke“.

„Mes esame būtent ta „Z“, kuri operos „X“-ui ir elektronikos „Y“-ui leis galutinai pasiekti projekto režisierės Dalios Ibelhauptaitės iškeltą tikslą – funky, sexy, cool“, – kalbėjo „Pimp my Screen Studio“ direktorius ir pagrindinis idėjų generatorius Adomas Bulavas.

Dirbę su alternatyvia, elektronine ir roko muzika, šį kartą jie pasiruošę priimti klasikinės muzikos iššūkį.

„Pasitelkę fantaziją ir kūrybiškumą galime erdvėje panardinti žiūrovą į sunkiai suvokiamas iliuzijas – nesvarbu, ar tai vyksta ant pastato paviršiaus, lofto sienos ar batų dėžės“ – sako A. Bulavas.

Pirmiausia 3D projekcijos atsidurs ant menų fabriko „Loftas“ sienų Vilniaus Naujamiestyje. Buvusi „Elfos“ magnetolų gamykla jau yra mačiusi daug Viktoro Diawaros organizuotų originalių vakarėlių, tačiau alternatyvi meno erdvė dar daugelio neatrasta, ypač klasikinės muzikos gerbėjų.

„Silence“ narys Few Nolder sako, kad lofte jaučiasi kaip namie.

„Yra tekę gyveni loftuose. Tas jausmas padeda, nes kiekvieną dieną dirbant su operos muzika pilna netikėtumų – turime rasti simbiozę tarp klasikos ir moderno, dėl to reikalingi netikėti muzikiniai sprendimai“, – sako Few Nolder.

Kartu su juo ruošdamasis bendram pasirodymui loftus aplankė ir Jeronimas Milius. Jam pasirodė sunkiau ne pakeisti tradicinę teatro erdvę, bet iš naujo prisiminti operos dainavimo techniką.

„Jaučiuosi išėjęs iš pasitikėjimo savimi zonos ir tenka paprakaituoti, kad padaryčiau taip, kad man pačiam patiktų. Tačiau jau esu girdėjęs nuotrupų to, kaip viskas skambės – tai net pranoko mano lūkesčius!“ – sakė J. Milius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją