Treneriai ir žaidėjai gali kalbėti ir atsakinėti į klausimus gimtąja kalba, kuri verčiama į anglų, arba angliškai. Viskas abiem variantais taip pat yra verčiama į turkų kalbą.

Po D grupės susitikimo, kuriame Lietuvos rinktinė nugalėjo Kanadą, mūsų ekipos treneris Kęstutis Kemzūra kalbėjo angliškai. Kai atėjo metas dvikovos eigą ir baigtį įvertinti Kanados komandos strategui Leo Rautiniui, pastarasis prakalbo lietuviškai, tuo kiek sutrikdydamas spaudos konferencijos vedėją ir vertėją iš Turkijos bei kelis Kanados žurnalistus.

„Lietuvos rinktinės treneris kalbėjo angliškai, tai man matyt reikia šnekėti lietuviškai“, - į susirinkusius lietuviškai kreipėsi kanadietis L. Rautinis ir sulaukė mūsų šalies žiniasklaidos atstovų plojimų.

„Du dalykus noriu pabrėžti. Vyrai stengėsi, bet Jermaine‘as Andersonas paskutinio metimo nepataikė. Aš jo nekaltinu. Antras klausimas, kaip mums toliau išsaugoti rinktinės kovingumą? Mes beveik visas rungtynes gerai gynėmės. Buvo keletas skylių mūsų žaidime, kurias varžovas sugebėjo išnaudoti. Tarptautiniu mastu mūsų komanda yra jauna. Mums reikia ir toliau žaisti tokiame lygyje ir tobulėti, - jau angliškai rungtynes vertino L. Rautinis, kurio mama yra lietuvė. – Mes nesirengiame pasiduoti ir norime patekti iš šios grupės į kitą etapą“.

Paskutinį metimą prametęs kanadiečių gynėjas J. Andersonas spaudos konferencijoje buvo susikrimtęs.

„Geros buvo rungtynės, mes gerai joms pasiruošėme. Deja, mums nepavyko nugalėti, nors atkakliai kovojome. Aš mačiau laikrodį prieš paskutinį metimą. Mečiau, kai buvo likusios dvi sekundės. Man buvo sunku atlikti tą metimą. Gaila, kad aš nepataikiau“.

Kanados rinktinės trenerio sūnus ir vienas ekipos lyderių Andy Rautinis prisiminė, kad lemiama buvo lietuvių laimėta atkarpa 14:0 trečio kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje.

„Žaidėme iš visos širdies, bet lietuviai nugalėjo. Mes stengėmės iš paskutiniųjų, bet, deja, likome pralaimėję. Kodėl jie sužaidė sėkmingą atkarpą? Krepšinis yra žaidžiamas atkarpomis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją