„Antra pergalė, tai yra svarbiausia šiuo metu. Jie (kanadiečiai – DELFI) išėjo ir pradėjo gerai žaisti, o mes išėjome truputį atsipalaidavę, neįvertinome savo varžovų. Jie vos nenubaudė mūsų. Jie pataikė sunkius metimus, o mes daug kur strigome. Šiandien buvome truputį nesavi“,- mačą prisiminė L. Kleiza.

L. Kleiza emocingai reagavo po kanadiečio Jermaine‘o Andersono pramesto paskutinio metimo į lietuvių krepšį.

„Čia man antra tokia reakcija. Pirma buvo, kai žaidėme (Eurolygos turnyro pusfinalyje) su (Belgrado) „Partizan“ klubu. Vienas ten tokį pat metė, aš nukritau ant žemės, o jis tritaškį metė ir nepataikė. Šitas (J. Andersonas) irgi gerą metė, galvojau įkris, bet neįkrito...“,- lygino krepšininkas.

L. Kleizai vis dažniau patikimos paskutinės Lietuvos rinktinės atakos.

„Aš turiu pranašumą prieš didelį (gynėją) per tą paskutinį metimą kėlinių galuose. Svarbu (kamuolį spėti) išmesti. Ne visada jie įkrenta, aišku, ir tie procentai nėra dideli, bet porą man pasisekė pataikyti. Nebūtinai komandoje yra nuspręsta, kad aš turiu mesti. Kaip treneris pasakys. Kokį derinį parodome, tokį ir žaidžiame“.

L. Kleiza paaiškino, kad praėjusiais metais ir rinktinei, ir jam asmeniškai nesisekė Europos čempionate Lenkijoje.

„Aš manau Lenkijoje po tų pirmų pralaimėjimų mes neatsitiesėme. Stengiamės ir tiek, žiūrėsime, kaip toliau bus. Mane išnaudoja aikštėje kitaip, bet ir praėjusiais metais mane gerai išnaudojo, tik aš pats nesužaidžiau“.

T.Delininkaitis: nėra buvę, kad pramesčiau tris baudas

„Mačas baigėsi ir ačiū Dievui. Reikia atsigauti po šios dienos košmaro, kuris kainavo labai daug nervų. Kaip treneris vakar minėjo, kad geriau negražiai laimėti, negu gražiai pralošti. Galbūt šiandien išėjome truputėlį užmigę, trūko tokios ugnelės. Džiaugiuosi, kad vyrai parodė charakterį ir šiaip ne taip laimėjome tas rungtynes. Jie daug žaidė tą vadinamą „du prieš du apačioje“, todėl buvo erdvės mums mesti. Gal koją pakišo tai, kad šiandien neturėjome pamėtymo, nežinau, kodėl tiek daug nepataikėme. Aš asmeniškai gerai jaučiuosi, kai varžovai ginasi aikštę.

Ne, kanadiečiai nenustebino, bet viskas gerai, kas gerai baigiasi. Panikos nebuvo, trečiame kėlinyje pradėjome kibiau gintis, agresyviau pulti, perėmėme iniciatyvą ir nepalaidome jos iš savo rankų. Kanadiečius galime aplošti tik agresyvumu. Turbūt nėra buvę, kad pramesčiau tris baudas (iš eilės).

J.Mačiulis: reikia tikėti savimi

„Gal Kanada truputėlį buvo paruošusi tokių netikėtumų, plius jiems praeitose varžybose tikrai nekrito tritaškiai. Šiandien jie pataikė viską, nors metė sunkius metimus. Tas viskas susidėjo ir jie pabėgo.

Gal T. Delininkaitis ir buvo apsnūdęs, aš tai nelabai. Nebuvome mes labai apsnūdę, bet paprasčiausiai jų pradžia buvo nuostabi ir nieko negalėjome padaryti. Kai mėto per rankas, atsilošę ar iš atsitūpimų. Čia daryk, ką nori. Mes prieš varžovų aikštę pabandėme kelis metimus, nepataikėme ir truputėlį pradėjome savimi dvejoti. Čia sunkumų jokių nėra, tik reikia tikėti savimi ir nedrebinti, kaip krepšininkai sako ir viskas bus gerai“.

M. Pocius: mums tai bus pamoka

„Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Iš tikrųjų tai mums bus pamoka. Negalima taip pradžios paleisti. Jie tikrai išėjo užsidegę, tą tokį tempą diktavo, kuriam mes nebuvome pasiruošę. Ačiū Dievui, kad gale susikaupėme ir tas rungtynes ištempėme. Man vienas kitas metimas įkrito.

Džiugu, kad tuos du taškus jau turime savo kišenėje. Kad ir kokios tos pergalės buvo, vis tiek jos yra pergalės. Šiandien jau apie jas reikia pamiršti. Žinome, koks varžovas mūsų laukia. Reikia apie juos tik ir galvoti. Mus reikia stabilumo, kad išlaikytume visas 40 minučių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją