„Pirma galiu pasakyti, kad esame labai patenkinti galutiniu rezultatu ir pergale. Tai buvo labai sunkios rungtynės, o be to mums buvo prasta diena. Turime metikų, o jie negalėjo pataikyti. Aš taip pat labai nervinausi. Man reikėjo laiko rasti kelius į pergalę. Suprasti, ką daryti, kai kamuolys nekrenta į krepšį. Kova (dėl atšokusio kamuolio) mus vėl baudė“, - teigė mūsiškių treneris.

K. Kemzūra gyrė gerai mačui besirengusią Kanados komandą.

„Turime atiduoti duoklę ir Kanados rinktinės žaidėjams ir treneriams. Jie gerai buvo pasiruošę. Mums reikėjo laiko tam, kad perprastume kanadiečių taktiką. Aš džiaugiuosi, kad mums pasisekė. Vyrai parodė charakterį, kovojome ir tai pasiteisino pabaigoje. Trečiame kėlinyje iki varžovų priartėjome per du taškus (55:57), o ketvirtame kėlinyje persvėrėme rezultatą.

Kanada žaidė labai gerai, Jermaine'as Andersonas pirmoje žaidimo pusėje buvo jų lyderis, o antroje rungtynių pusėje jo efektyvumas jau buvo mažesnis. Turiu paminėti ir Joelį Anthonį, kurio blokai mums kėlė problemų“,- kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Po laisvos dienos kiti lietuvių priešininkai – ispanai.

„Mes esame pasirengę visoms rungtynėms. Šiame pasaulio čempionate jau kalba apie siurprizus, o aš manau, kad krepšinio lygis pasaulyje suvienodėjo. Mes pradžioje siekiame minimalių tikslų. Žaisime su Ispanija ne šiaip sau, o tik pergalei“, - žadėjo K. Kemzūra.

Trenerių štabas kol kas neranda atsakymo, kodėl nepavyksta mačų pražios.

„Jei aš žinočiau, kodėl taip yra... Aš žinau, kas atsitiko aikštelėje. Nemanau, kad buvome nenusiteikę, nebuvome jų išsinagrinėję. Sakiau, kad tai yra labai svarbios rungtynės mums. Supratome, kad Kanada pralaimėjusi pirmą dieną prieš Libaną, kabinsis už mūsų rungtynių, kad patektų toliau. Reikšmė šių rungtynių yra didžiulė. Jie įmetė daug sunkių metimų ir mus išmušė iš ritmo spausdami ir gindamiesi aikšte“.

K. Kemzūra tikina, kad nors deficitas buvo 17 taškų, pergalė prieš kanadiečius buvo pelnyta.

„Pradžioje tai daugiau buvo mūsų pačių kaltė, mes per vėlai išsimesdavome kamuolį, per lėtai pereidavome vidurio liniją ir per lėtai grįždavome galų gale. Ne tie greičiai buvo. Jie turi metikus, kurie pataikė, o mums buvo juoda diena.

Mes laisvi metėme ir neįmetėme, todėl reikia ieškoti būdų, kaip žaisti įvairiai tada, kai nesiseka. Mes turėjome žaisti veržliau, atakuoti iš baudos aikštelės. Džiaugiuosi, kad pradėjome geriau gintis ir kovoti dėl kamuolių, sužaidėme protingiau puolime. Rungtynių pabaigoje sėkmė nusišypsojo mums. Aš manau, kad mes buvome verti tos pergalės“,- apibendrino Lietuvos rinktinės treneris.

K. Kemzūra dėkingas komandos kapitonui už vyriškumą ir tvirtą charakterį.

„Robertui Javtokui suleido nuskausminamųjų, jis bandė žaisti ir aš už tai esu jam labai dėkingas, jis parodė charakterį. Tie vyrai, kurie buvo aikštelėje tikrai dirbo: ir Simas (Jasaitis), ir Tadas (Klimavičius), ir Renaldas (Seibutis). Visi, kas pabuvojo aikštelėje – stengėsi. Vieniems labiau sekėsi, kitiems – nelabai. Didžiausias spaudimas varžovams, kada L. Kleiza aikštelėje. Svarbiausia, kad mes laimėjome. Negaliu paaiškinti, kodėl Martynas Gecevičius negali įmesti, bet tikiu jo ranka ir galimybėmis“,

K. Kemzūra tikisi, kada laisva diena Lietuvos krepšininkams bus naudinga.

„Gal nevadiname jos pertrauka, tik – pertraukėlė. Ji reikalinga, ypač mūsų lyderiams – Linui (Kleizai). Mes ją išnaudosime taip, kad treneriai dirbs, o žaidėjai ilsėsis. (Pirmadienio) vakare mes turėsime treniruotę, ji nebus labai intensyvi. Mes ruošimės likusioms rungtynėms. Kiekvienos rungtynės tai galima sakyti naujas gyvenimas, todėl jų negalime lyginti. Ispanai ir prancūzai nedovanos, kad mes nenusiimame kamuolių, kad mes negrįžtame atgal ir klystame. Eisime nusiteikę kautis ir laimėti. Treneris jaučiasi ramus, kada kažką pasiekia. Kol kas džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti tas nelengvas pergales. Viskas dar gali susijaukti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją