„Aš žinau Lietuvą labai gerai. Lietuva daugelį metų yra viena griausių Europos komandų. Mes lietuvius labai gerbiame. Linas (Kleiza) atvyksta žaisti į Torontą, aš dirbu su „Raptors“ klubu, todėl laukiu susitikimo su juo. Dar su juo nekalbėjau, bet tai padarysiu kitą dieną.

Lietuva – patyrusi komanda, ypač tarptautinių turnyrų prasme, nors šįkart ji daug jaunesnė. Su lietuviais žaisti visą laiką yra iššūkis, bet mes didžiuojamės šia galimybe“, – penktadienį po kanadiečių treniruotės Lietuvos žurnalistams sakė L. Rautinis.

50-mečio L. Rautinio mama yra lietuvė ir savo vaikus auklėjo lietuviška dvasia.

„Man šios rungtynės svarbios asmeniškai, nes esu lietuvis. Manau, man ši dvikova bus ypatinga. Prieš daugelį metų, 1992-aisiais, aš pats galėjau atstovauti Lietuvos rinktinei. Mano šeima yra susijusi su Lietuva, o (mano sūnus) Andy turi tatuiruotę ant rankos „Andrius“. Jam – lietuviškos šaknys yra svarbios“.

Kanados rinktinės treneris pastaruoju metu neturi su kuo dažnai kalbėti lietuviškai, todėl mamos gimtą kalbą kiek primiršo.

„Aš nekalbu labai gerai, neturiu galimybės kalbėti labai daug... Labas, sudiev, sveikas, kaip einasi, neblogai, – su žurnalistais L. Rautinis kalbėjo lietuviškai. – Jei aš turėčiau progą kalbėti kiekvieną dieną – lietuvių kalbos žinios sugrįžtų. Kai prieš keletą metų žaidžiau Ispanijoje, mes su Valdu Chomičiumi kalbėdavome lietuviškai, ispaniškai, itališkai ir kitomis kalbomis. Aš turėjau praktikos kiekvieną dieną“.

Kanados rinktinės strategui dvikova su Lietuva bus pirmoji jo karjeroje.

„Taip, aš pirmą kartą kovosiu prieš Lietuvą, nežaidžiau nei kaip krepšininkas, nei kaip treneris. Tai man pirmas kartas“, – teigė Kanados lietuvis.

23-ejų metų trenerio sūnus Andy tai pat vertina savo lietuvišką kilmę.

„Jis žino apie Lietuvą, Andy turi lietuviško kraujo, jis pažįsta lietuvius krepšininkus, – apie sūnų sakė Kanados rinktinės treneris. – Mes laukiame turnyro pradžios, komanda jaučiasi labai gerai. Neįprastai turėjome daug traumų ir sužeidimų. Tikimės, kai prasidės rungtynės, viskas bus gerai ir visi krepšininkai bus sveiki“.

A.Rautinis: Lietuva visada yra mano širdyje

„Lietuva man daug reiškia, ypač mano seneliams. Kai buvau jaunesnis, esu žaidęs su Lietuvos rinktinėmis ir džiaugiuosi tuo. Tai bus ypatingos man rungtynės. Nedaug moku lietuviškai... „Labas“... Mano seneliai nuolat kalbėdavo apie Lietuvą, tai mano kultūros dalis ir aš tuo didžiuojuosi. Tatuiruotė man labai svarbi, nes Lietuva visada yra mano širdyje“, – prisipažino krepšininkas.

Iš Lietuvos krepšininkų A. Rautinis geriausiai pažįsta Žydrūną Ilgauską ir Renaldą Seibutį.

„Man patinka „Didysis Z“ (Ž. Ilgausko pravardė NBA), esu žaidęs prieš Renaldą Seibutį jaunimo pasaulio čempionate Argentinoje ir jis man paliko gerą įspūdį“, – pabrėžė Kanados rinktinės žaidėjas.

A. Rautinis yra laikomas vienu Kanados komandos lyderiu.

„Su Lietuva tikrai bus sunkios rungtynės. Prieš šią komandą reikia žaisti protingai ir agresyviai. Aš esu pasirengęs būti Kanados rinktinės lyderiu, jau teko imtis šio vaidmens per draugiškus turnyrus“, – tikino krepšininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją