Vyras tvirtina, kad tai įrodo ir seniai sugadinta, netvarkoma mokyklos stadioną juosianti tvora bei sulaužyti, neprižiūrimi įrenginiai, galbūt jau nebetinkantys sportui  ir keliantys grėsmę vaikų saugumui. Jis piktinasi, kad neprižiūrima veja ir takai, nesirūpinama informacija apie stadiono priklausomybę, gyvūnų priežiūros ir alkoholio vartojimo taisykles.

Buteliais „papuošta“ aikštelė

Kęstutis susidariusios situacijos padariniais laiko nekokybiškai vykstančias fizinio lavinimo pamokas šiltuoju metų laiku, o tai yra atmestino požiūrio į sportą skiepijimas vaikams. „Dėl tokios stadiono būklės iš vaikų stumiamas noras ir galimybės fiziniu aktyvumu gryname ore užsiimti sportu ir popamokinės veiklos metu. Dėl to prioritetų skalėje aukščiau dažnai atsiduria užsiėmimas valkatavimu, rūkymu ir alkoholio bei tikėtinai narkotikų vartojimu to paties stadiono teritorijoje“, - netvarkingo stadiono pasekmes įvardija vyriškis.

Kęstutis pastebi, kad ten nuolatos buriuojasi valkataujantis jaunimas, viešai, dažnai vaikų akivaizdoje, vartojamas alkoholis. Pasak Kęstučio, situaciją apsunkina ir tai, kad dėl tokio stadiono kenčia ir greta esanti sporto mokykla, kurios vaikai treniruojasi bendrame stadione. Vyro nuomone, dėl minėtos ilgametės situacijos atsakomybę turi prisiimti kartu Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo departamentas ir pačios mokyklos administracija.

Antano Vivulskio pagrindinės mokyklos neigia mokyklos kaltę dėl netvarkomo stadiono: „Mes padarėme, ką galėjome: stadionas sutvarkytas, žolė nupjauta.“

Vis tik mokyklos direktorė pripažįsta, kad, nors stadioną tvarko kiemsargis, ši sporto aikštelė nėra tvarkinga: pilna šunų, netrūksta butelių ypač vasaros metu: „Mes tiktai tvarkome ir tvarkome, o tvarkos nėra.“ J. Sušinska sako, kad ne kartą teko kviesti ir policiją, tačiau mokykla neturi galimybių pasamdyti žmogų išvaikyti girtuokliaujančius. Moteris nurodo, kad buvo pakabinti draudimai vedžioti šunis stadiono teritorijoje, tačiau jų nebuvo paisoma.

Niekada neegzistavusi tvora – problemų ašis

Ji įvardija pagrindinę netvarkingo stadiono priežastį – tvora, kurios nėra ir niekada ir nebuvo: „Kiekvienas gali ten ateiti ir daryti, ką nori, netgi ką nors sulaužyti.“ J. Sušinska aiškina, kad mokykla suinteresuota, jog sporto aikštelė būtų aptverta, tačiau neturinti tam lėšų: reikiamų 20 tūkst. litų už tvorą laukiama, bet vis nesulaukiama iš savivaldybės: „Pernai metų plane buvo numatyta sutvarkyti mūsų aikštelę, bet deja pinigų nebuvo rasta.“

Prakalbus apie netvarkingos aikštelės padarinius sportuojantiems moksleiviams, direktorė sako nė neabejojanti kūno kultūros mokytojos kompetencija – mokytoja neleistų mokiniams sportuoti, jeigu kiltų pavojus jų sveikatai.

Viltį, kad stadionas ateityje bus sutvarkytas įžiebia Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis: „Šiuo metu yra svarstoma galimybė tvarkyti Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklų stadionus ir Vivulskio mokyklos stadionas patenka į tą sąrašą. Dabar mes dėliojame eiliškumą ir bandysime ieškoti lėšų. Kažkuriuo metu, gal net kitais metais stadiono reikalai pajudės ne tik Vivulskio mokykloje, bet ir kitose Vilniaus miesto mokyklose.“

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją