Pirmose savo rungtynėse Lietuvos komanda kontroliavo žaidimą nuo pradžios ir 25 minutę įmušė pirmąjį įvartį – smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pasižymėjo Mykolas Krasnovskis. Panašus įvartis krito ir antrojo kėlinio pradžioje 44 minutę – šį kartą tikslus buvo Tito Burbos smūgis.

Vėliau lietuviai nepasinaudojo dar keliomis progomis, pataikė į virpstą, o baigiantis rungtynėms praleido įvartį. Paulius Lapas už paskutinės vilties pražangą buvo pašalintas iš aikštės ir 11 metrų baudinį realizavo Mikita Miatlitskis - 2:1.

„Pirmajame kėlinyje žaidimas buvo tikrai geras, išsiveržėme į priekį. Po pertraukos padarėme nemažai keitimų ir žaidimas kiek išsiderino“, - sakė Lietuvos U-17 rinktinei vadovaujantis Antanas Vingilys.

Iš kitų rungtynių treneriui didžiausią įspūdį paliko Gruzijos rinktinė, kuri B grupėje net 6:0 sutriuškino Moldovą. Kitame B grupės mače Ukraina 2:1 įveikė Latviją. A grupėje, kur žaidžia ir Lietuvos komanda, Azerbaidžanas 3:1 privertė pasiduoti Kazachstano atstovus.

Trečiadienį lietuviai susitiks su kazachstaniečiais, o penktadienį išbandys jėgas su Azerbaidžanu

LFF U-17 taurės pirmosios dienos rezultatai:

A grupė

Palangos miesto stadionas,
Teisėjas – Donatas Rumšas
Lietuva – Baltarusija 2:1 (1:0)
Įvarčiai: 25 min. Mykolas Krasnovskis, 44 min. Titas Burba (Lietuva); 90+3 min. Mikita Miatlitski (Baltarusija)
Pašalinimai: 90+3 min. Paulius Lapas (Lietuva)

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Klaidas Jaškus, Lukas Artimavičius (78 min. Julius Aleksandravičius), Lukas Čerkauskas (71 min. Gvidas Jarašius), Paulius Lapas, Karolis Strolys (69 min. Armandas Breivė), Mykolas Krasnovskis (41 min. Titas Burba), Povilas Kiselevskis (41 min. Gratas Sirgėdas (64 min. Gabrielius Judickas) ), Deimantas Petravičius (41 min. Edvardas Tamulevičius), Donatas Kazlauskas, Tomas Galdikas.

Kazachstanas 1:3 Azerbaidžanas

B grupė:

Gruzija - Moldova 6:0 (2:0)

Ukraina - Latvija 2:1 (0:1).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją