1 kg svorio moliūgas,
100 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, Gouda ar Gruyere),
25 g tarkuoto parmezano,
75 ml grietinėlės,
1 skiltelė spausto česnako,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
žiupsnelis muskato,
mažų duonos gabalėlių.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Nupjaukite moliūgo viršų (2 cm) - jis pasitarnaus kaip dangtelis. Išskobkite sėklas. Į vidų sudėkite tarkuotą sūrį.
3. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, česnaką, muskatą, druską ir pipirus, užpilkite ant sūrio, pamaišykite. Uždenkite moliūgo dangteliu, sudėkite į skardą ar kepimo indą ir kepkite apie 50 min, kol sūris išsilydys, o moliūgas suminkštės.
4. Patiekite su baltos duonos gabalėliais. Duoną dažykite į sūrį, o moliūgo masę kabinkite šakute.
Skanaus!