1 kg svorio moliūgas,
100 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, Gouda ar Gruyere),
25 g tarkuoto parmezano,
75 ml grietinėlės,
1 skiltelė spausto česnako,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
žiupsnelis muskato,
mažų duonos gabalėlių.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Nupjaukite moliūgo viršų (2 cm) - jis pasitarnaus kaip dangtelis. Išskobkite sėklas. Į vidų sudėkite tarkuotą sūrį.

3. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, česnaką, muskatą, druską ir pipirus, užpilkite ant sūrio, pamaišykite. Uždenkite moliūgo dangteliu, sudėkite į skardą ar kepimo indą ir kepkite apie 50 min, kol sūris išsilydys, o moliūgas suminkštės.

4. Patiekite su baltos duonos gabalėliais. Duoną dažykite į sūrį, o moliūgo masę kabinkite šakute.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją