½ šaukštelio maltos kalendros,
½ šaukštelio pankolio sėklų,
½ šaukštelio malto kumino,
250 g šviežių arba 350 g šaldytų špinatų (atitirpdytų ir nusausintų),
220 g miltų,
90 g nesūdyto atšaldyto sviesto, pjaustyto kubeliais,
1 skiltelė spausto česnako,
½ šaukštelio sodos,
½ šaukštelio maltos kurkumos,
½ šaukštelio aitriųjų pipirų miltelių,
1 šaukštelis druskos.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Keptuvėje be riebalų kelias minutes pakepinkite kalendrą, pankolio sėklas ir kuminus.

3. Sumeskite špinatus į puodą su verdančiu vandeniu. Po 30 sekundžių nukelkite nuo ugnies, nusunkite vandens perteklių, smulkiai supjaustykite. Visus ingredientus, išskyrus špinatus, sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol masė taps panaši į trupinius. Išimkite, sumaišykite su špinatais ir rankomis išminkykite tešlą. Jei per sausa, įpilkite truputį vandens.

4. Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kad ji būtų maždaug 6mm storio. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą 1 cm pločio juostelėmis. Paimkite už galų ir pasukite į priešingas puses, kad įgautų susuktų juostelių formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol parus. Leiskite atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją