½ šaukštelio maltos kalendros,
½ šaukštelio pankolio sėklų,
½ šaukštelio malto kumino,
250 g šviežių arba 350 g šaldytų špinatų (atitirpdytų ir nusausintų),
220 g miltų,
90 g nesūdyto atšaldyto sviesto, pjaustyto kubeliais,
1 skiltelė spausto česnako,
½ šaukštelio sodos,
½ šaukštelio maltos kurkumos,
½ šaukštelio aitriųjų pipirų miltelių,
1 šaukštelis druskos.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Keptuvėje be riebalų kelias minutes pakepinkite kalendrą, pankolio sėklas ir kuminus.
3. Sumeskite špinatus į puodą su verdančiu vandeniu. Po 30 sekundžių nukelkite nuo ugnies, nusunkite vandens perteklių, smulkiai supjaustykite. Visus ingredientus, išskyrus špinatus, sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol masė taps panaši į trupinius. Išimkite, sumaišykite su špinatais ir rankomis išminkykite tešlą. Jei per sausa, įpilkite truputį vandens.
4. Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kad ji būtų maždaug 6mm storio. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą 1 cm pločio juostelėmis. Paimkite už galų ir pasukite į priešingas puses, kad įgautų susuktų juostelių formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol parus. Leiskite atvėsti.
Skanaus!