Angela Merkel, 56

Vokietijos kanclerė Angela Merkel
Vokietijos federalinė kanclerė atėjo į politiką griuvus Berlyno sienai. Įvykiai, dėjęsi Vokietijoje aštuoniasdešimtųjų pabaigoje, ją įtraukė į politikos sūkurį. Nepaisant to, kad Angela baigė fizikos fakultetą, ji, turėdama labai aiškią pilietinę poziciją, negalėjo likti politikos nuošalyje. 1989 metais Merkel įstojo į organizaciją „Demokratinis pabudimas“, o vėliau prisijungė prie krikščionių demokratų ir šiandien yra jų lyderė. Angela Merkel vadinama įtakingiausia moterimi politike pasaulyje.

Hillary Clinton, 63

Hillary Clinton
Demokratė, žymi Amerikos politikė ir JAV valstybės sekretorė baigė Jeilio teisės fakultetą, kur ir susipažino su savo vyru Bilu Clintonu.

„Ji ambicinga ir tikslo siekianti moteris, gerai suvokianti savo kompetenciją ir reikšmę“, - sako apie ją kolegos. H. Clinton taip pat griežta ir kryptinga. 2008 metais ji priminė George Busho pasakymą apie tai, kad jis „pažvelgė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui į akis ir pamatė jose sielą“.

„Aš jam priminčiau, kad Putinas dirbo KGB. Jis iš principo negali turėti sielos“, - pareiškė Hillary, rašo lady.mail.ru.

Wendi Deng, 41

Wendi Deng
Trečioji megamagnato Ruperto Murdocho, pasaulinės „News Corporation“ imperijos vadovo žmona, kinė W.Deng atsidavė vaikų auklėjimui ir pagalbai vyrui. Anksčiau ji buvo jo korporacijos Honkongo padalinio darbuotoja, dabar – „News Corp.“ vykdomoji direktorė.


Indra Nooyi, 55

Indra Nooyi
Amerikiečių maisto kompanijos „PepsiCo“ prezidentė ir direktorių tarybos pirmininkė 2008 metais vainikavo pačių įtakingiausių verslo ledi sąrašą pagal „Forbes“. O taip pat ji laikoma pačia sėkmingiausia indų kilmės moterimi Amerikoje. Be aktyvios veiklos verslo srityje, Indra vadovauja Jeilio universiteto, kurį pati baigė, tarybai.



Oprah Winfrey, 56

Oprah Winfrey
Žurnalas „Forbes“ pavadino žymią Amerikos pokalbių šou vedėją pačia įtakingiausia įžymybe 2005 metais, įtakingiausia moterimi 2007 metais ir pačiu įtakingiausiu žmogumi šou versle 2009-taisiais. Opros turtas – kone trys milijardai dolerių. Be TV karjeros, Oprah pasirodė ir kine, debiutavusi Steveno Spielbergo filme „Purpurinė spalva“, už kurį pelnė „Oskarą“ ir „Auksinį gaublį“. Winfrey taip pat užsiima labdara ir vadovauja kompanijai, kuri filmuoja dokumentines juostas, skirtas gyvūnijai.

Safra Catz, 49

Safra Catz
Safra gimė Izraelyje, mokėsi elitinėje Whartono verslo mokykloje. Beveik dvylika metų ji dirba kompiuterinės industrijos ir aukštųjų technologijų kompanijoje „Oracle Corporation“. Dabar ji yra kompanijos bendrasavininkė ir finansų direktorė. 2007 metais S. Catz užėmė antrąją vietą aukščiausių algų tarp moterų reitinge – jos metinės pajamos sudarė 34 milijonus dolerių.



Liz Smith, 48

Liz Smith
Liz karjeros filosofija paprasta: kad judėtum versle, reikia visuomet ryžtis netikėtiems karjeros posūkiams ir užkariauti naujas teritorijas. Penkerius metus ji dirbo kosmetikos kompanijos „Avon“ prezidente, kelerius metus užėmė vienas iš vadovaujamų pareigų „Kraft Foods“, o pernai pasitraukė į restoranų verslą, tapusi „OSI Restaurant Partners“ vadove.

Christina Gold, 64

Christina Gold
Ch. Gold pradėjo karjerą prieš trisdešimt metų kompanijoje „Avon“. Jos sėkmė buvo stulbinama – per kelerius metus pavertė šį prekės ženklą atpažįstamu, stilingu, žinomu visame pasaulyje. Nuo 2002 metų Ch.Gold vadovauja „Western Union“. Vienu jos pirmųjų žingsnių tapo pasaulinė kampanija, kurios šūkis: sujungiant žmones su galimybėmis.



Anne Sweeney, 52

Anne Sweeney
Anne baigė Harvardą ir aštuoniasdešimtųjų pradžioje ėmė dirbti vaikų kanale „Nickelodeon“ asistente, dalyvavo jo tarptautinėje plėtroje. Dabar A. Sweeney yra „Disney-ABS Television Group“ prezidentė, Amerikoje ją vadina „pačia įtakingiausia moterimi pramogų industrijoje“.


Holly Madison, 31

Holly Madison
Prieš dešimt metų modelis iš Aliaskos gavo pakvietimą į „Playboy“ ir tapo viena iš septynių oficialių Hugho Hefnerio draugių. Šiandien ji – senojo pleibojaus numylėtinė. Mergina toliau užsiima modelių verslu, kuria drabužių liniją, dalyvauja visuomeninėje veikloje. Taip pat Holly žinoma kaip arši gyvūnų globėja – ji bendradarbiauja su organizacija PETA.



Sandra Bullock, 46

Sandra Bullock
„Oskaro“ savininkė žinoma ne tik tuo, kad yra sėkminga aktorė. Po filmo „Miss Congeniality“, už kurį ji gavo gerą honorarą, aktorė sukūrė savo prodiuserinę kompaniją „Fortis Films“. Be verslo Sandra užsiima labdara ir yra nuolatinė Raudonojo kryžiaus rėmėja. Jau du kartus aktorė paaukojo organizacijai po vieną milijoną dolerių.

Kathy Ireland, 47

Kathy Ireland
Buvęs modelis ir televizijos serialų aktorė šiandien užsiima verslu, taip pat rašo knygas užimtoms moterims, kurios rūpinasi gera atmosfera šeimoje. Jos kompanija „Kathy Ireland Worldwide“ padeda verslo moterims, kurios nori suspėti viską: suformuoti garderobą, įrengti namą, išspręsti problemas šeimoje ir net suplanuoti savaitgalius bei atostogas.



Gina Rinehart, 54

Gina Rinehart
Po tėvo verslo magnato mirties 1992 metais Gina perėmė šeimos verslo vairą į savo rankas. Po kelerių metų vadovavimo vienai stambiausių kalnakasybos kompanijų Australijoje ji tapo pirmąja pasaulyje moterimi milijardiere.


Ivana Trump, 61

Ivana Trump
Topmodelis, buvusi amerikiečio milijardieriaus Donaldo Trumpo žmona prieš trisdešimt metų rimtai užsiėmė verslu. Iš pradžių ji buvo dešinioji Trumpo ranka – vadovavo jo kompanijai, o po skyrybų užsiėmė aukštąja mada. Dabar jai priklauso aprangos ir aksesuarų prekės ženklas „Ivana“, kuriam priklauso siuvimo fabrikai, išsidėstę visame pasaulyje.



Michelle Obama, 46

Michelle Obama
Pirmoji JAV ledi suderina kūrimąsi Baltuosiuose rūmuose, madingų kostiumėlių pirkimą ir paskaitų apie sveiką gyvenimo būdą skaitymą bei socialinių projektų kuravimą.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)