Gaminimo laikas: 35 min.
6 vidutinio dydžio cukinijos,
3 stiklinės nesaldžių sausainių (krekerių) trupinių,
½ stiklinės tarkuoto parmezano,
1 mažas labai smulkiai pjaustytas svogūnas,
3 šaukštai smulkintų petražolių,
1/8 šaukštelio pipirų,
1 šaukštelis druskos,
2 plakti kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
parmezano pabarstymui.
Gaminimo būdas:
Cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus. Nenuskuskite žievės. Įmeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 4-5 min. Perpjaukite išilgai per pusę ir šaukšteliu išskobkite vidų. Cukinijų “laivelius” sudėkite į kepimo indą.
Dubenyje sumaišykite išskobtą cukinijų masę, nesaldžių sausainių (krekerių) trupinius, sūrį, svogūnus, petražoles, druską, pipirus ir plaktus kiaušinius. Šios masės dėkite į išskobtas cukinijas, ant viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto. Pabarstykite parmezanu ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!