Pirmojo "Pasaulinio interneto projekto" (World Internet Project) metu išryškėjęs eilinio tinklažmogio vaizdas gerokai prieštarauja susiformavusiam stereotipui, kad pasaulinio voratinklio fanatikas yra atsiskyręs vienišius, kuris valandų valandas praleidžia virtualioje realybėje ir mažai bendrauja su išoriniu pasauliu.

Paaiškėjo, kad tipiškas interneto vartotojas mėgsta skaityti knygas ir daug aktyviau dalyvauja socialinėje veikloje, nei žiniatinkliu nesinaudojantis žmogus, teigiama tyrime. Be to, kai kurie internautai žiūri televizorių daug rečiau negu tinklo abstinentai - tik penkias valandas per savaitę, priduriama jame.

"Dėl naudojimosi internetu visame pasaulyje žmonės mažiau žiūri televizorių, tačiau pomėgis naršyti internete turi mažai įtakos pozityviems socialinio gyvenimo aspektams", - teigė šį tyrimą suorganizavusio Kalifornijos universiteto Komunikacijos politikos centro direktorius Jeffrey Cole`as (Džefris Koulas).

"Dauguma interneto vartotojų pasitiki žiniatinklyje rasta informacija", - pažymėjo jis.

Pagal šį projektą internetu besinaudojančių ir nesinaudojančių žmonių tyrimai buvo atlikti 14 šalių: Jungtinėse Valstijose, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Italijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Japonijoje, Makao, Pietų Korėjoje, Singapūre, Taivane, Kinijoje ir Čilėje.

Tačiau trečiadienį išspausdintos šio projekto išvados patvirtino ir kai kurias jau anksčiau pastebėtas tendencijas, pavyzdžiui, tai, kad labiausiai internetu naudojasi turtingiausi visuomenės segmentai ir kad pasauliniame voratinklyje naršo daugiau vyrų negu moterų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją