3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 dideli stambiai pjaustyti svogūnai,
4 spaustos česnako skiltelės,
800 g konservuotų pomidorų,
1 apelsino žievelė,
4 lauro lapai,
2 kg mėgstamos žuvies ir jūros gėrybių,
saujelė smulkintų krapų (atsidėkite ir papuošimui),
druska ir pipirai.
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Pakepinkite svogūnus. Po 5-10 min sudėkite česnaką. Padidinkite ugnį ir pakepinkite dar kelias minutes.
2. Įpilkite 1.1 l vandens, sudėkite pomidorus, apelsino žievelę, lauro lapus ir kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytą žuvį. Virkite 10 min.
3. Sudėkite jūros gėrybes, krapus, likusį aliejų ir pavirkite dar 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Papuoškite krapais ir valgykite su traškia duona.
Skanaus!