Apelsino žievelės juostelės

Daržovių skutikliu nulupkite viršutinį apelsino, citrinos arba laimo vaisiaus žievelės sluoksnį plačia juostele.


Aštriu peiliu supjaustykite žievelę į siauras juosteles.



Citrusų suktukai

Aštriu peiliu supjaustykite apelsiną, citriną arba laimo vaisių riekelėmis.


Įpjaukite riekelę iki vidurio.


Susukite riekeles per įpjovimą į skirtingas puses.



Citrusų “garbanos”

Daržovių skutikliu arba citrusų žievelei lupti skirtu įrankiu nulupkite ilgą, ploną apelsino, citrinos arba laimo vaisiaus žievelės juostelę. Supjaustykite pageidaujamo ilgio gabalėliais. Susukite juostelę į garbaną; naudokite kaip papuošima.


Apšerkšniję vaisiai
Konditeriniu teptuku aptepkite braškes, vynuoges arba kitus vaisius kukurūzų sirupu.

Pavoliokite vaisių po cukraus pudrą.

Padėkite cukraus pudroje pavoliotą vaisių ant vaškinio popieriaus lakšto ir laikykite šaldytuve, kol bus paruošta vartoti.

Naudokite apšerkšnijusius vaisius norėdami papuošti sūrio tortą, pyragus ir kitus desertus.


Vaisių vėduoklės
Aštriu peiliu supjaustykite kriaušės puseles į skilteles įpjaudama, tačiau ne iki galo.

Laikykite už to galo, kuris nėra supjaustytas skiltelėmis, ir švelniai išskleiskite skilteles.


Padažo sūkuriai
Netgi paprasčiausią padažą galima patiekti išradingiau ir linksmiau.

Išpilstykite neriebų kreminį pudingą į atskiras deserto lėkštes. Užlašinkite nedidelį kiekį kito desertinio padažo, ištirpinto šokolado arba braškių arba aviečių želė šalia lėkštės krašto rateliu.

Braukite mediniu pagalėliu per padažą pasukdama ratu ir sukurdama pageidaujamas linijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją