JAV „Honda“ atšaukia 384,2 tūkst. 2003 ir 2004 metų modelio „Accord“, „Civic“ ir „Element“ automobilių, o Kanadoje – 44 tūkst. „Accord“, „Civic“, „Element“ bei „Acura 1.7EL“.

„Hondos“ teigimu, remontuoti automobilius reikės dėl galimo variklio paleidimo spynelės blokatoriaus gedimo. Šis įrenginys vairuotojui neleidžia ištraukti raktelio iš spynelės tol, kol pavarų perjungimo svirtis nėra nustatyta „Parking“ padėtyje. Dėl minėto defekto ištraukti raktelį galima ir jeigu pavarų svirtis yra neutralioje padėtyje, o dėl to automobilis gali pradėti riedėti ir sukelti eismo įvykį.

Tyrimas dėl šio galimo gedimo pradėtas dar 2008 m. rugsėjį. „Honda“ teigia 2009 m. pradžioje gavusi pranešimų, kad dėl minėto defekto galėjo kilti 10 eismo įvykių. Viena moteris pasakojo, kad ji savo kieme vos nebuvo suvažinėta nuosavo automobilio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją