„Galiu patvirtinti, ką tik paspaudžiau jo šaltą ranką“, - DELFI teigė Č. Juršėnas.

Pirminiais policijos duomenimis, mirtis nėra smurtinė.

Seimo kanclerio pavaduotojas Gedeminas Aleksonis DELFI pasakojo, kad apie nelaimę pirmoji pranešė Seimo viešbučio valytoja, kuri pastebėjo iš A. Rimo kambario durų kyšančius raktus ir iškvietė apsaugą. Atvėrus Seimo nario duris parlamentaras rastas susmukęs fotelyje.

„Po to iškvietė greitąją ir policiją“, - pasakojo vicekancleris, pridūręs, jog preliminariais duomenimis, Seimo nariui galėjo sustoti širdis.

Vaizdo reportaže - Česlovo Juršėno komentaras

Antradienį dėl A. Rimo mirties ketina rinktis Seimo valdyba, kuri turės sudaryti laidojimo komisiją, skirtą parengti parlamentaro laidotuvėms. A. Rimas, kaip ir visi signatarai bei Seimo nariai, bus laidojamas valstybės lėšomis.

„Dar dukra turėtų atvažiuoti ir tada bus sutarta (dėl laidotuvių – DELFI)“, - teigė G. Aleksonis.

Seime A. Rimas dirbo trečią kadenciją, per savo politinę karjerą buvo ir Marijampolės savivaldybės tarybos narys bei jos pirmininkas.

Dabartinės kadencijos Seime parlamentaras dirbo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete.

Politikas gimė 1940 m. Radviliškio rajono Baukų kaime, baigęs mokyklą įstojo į Lietuvos žemės ūkio akademiją bei įgijo inžinieriaus mechaniko specialybę. Lietuvos nepriklausomybės priešaušriu buvo 1989-1990 m. Lietuvos komunistų partijos (LKP) Marijampolės miesto komiteto pirmasis sekretorius.

1990 m. A. Rimas tapo Marijampolės rajono savivaldybės tarybos pirmininku, 1995 m. tapo Marijampolės apskrities valdytoju, vėliau buvo akcinės bendrovės „Lietuvos taupomasis bankas“ Marijampolės skyriaus valdytojas, 2000 m. tapo Seimo nariu ir ėjo šias pareigas dvi kadencijas iš eilės, ši kadencija buvo trečioji.

Politikas buvo vedęs ir turėjo dukrą Audronę.