Nauji „Saab“ automobiliai turėtų būti sukurti pagal „Phoenix“ platformą, tapsiančią „pamatu“ naujajam „Saab 9-3“, kuris pardavėjų salonus pasieks 2012 m. „Spyker“ vadovo ir „Saab Automobile AB“ pirmininko Victoro Mullerio teigimu, „Phoenix“ platforma buvo pradėta kurti kaip „General Motors“ projektas, skirtas naujajam „Saab 9-3“, tačiau dabar „Saab“ ją rekonstruoja ir automobiliui daro dizaino pokyčius.

Jau žinoma ir tai, kad 2011 m. balandį bus pradėta kompaktiško visureigio „Saab 9-4X“ gamyba. Pastarosiomis savaitėmis JAV rinką jau pasiekė ir pirmieji „Saab 9-5“ sedanai.

„Vienintelis „Spyker“ nuopelnas naujajam 9-5 yra faktas, kad automobilis vis dar egzistuoja“, – šmaikščiai amerikiečiams žurnalistams kalbėjo V.Mulleris, pasakodamas apie pastangas siekiant išsaugoti „Saab“ markę.

Jis taip pat pabrėžė, kad nuo 2009-ųjų vasario į JAV rinką nebuvo įvežta naujų „Saab“ automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją