Koncertas truko pusantros valandos ir baigėsi vidurnaktį. Mika susirinkusiuosius nustebino ne tik demonstruodamas energijos užtaisą, kurio užtektų visai armijai „Duracell“ zuikučių, bet ir puikiomis lietuvių kalbos žiniomis.

Apžavėtai publikai jis vieną po kitos bėrė sudėtingas lietuviškas frazes. „Noriu pristatyti savo grupę.“ „Ieškau savo draugo Bilio.“ „Aš esu Mika ir aš esu miręs.“ Tai tik kelios taisyklingai lietuviškai dainininko ištartos frazės. Atrodė tiesiog neįtikėtina, kad vaikystėje nuo disleksijos kentėjęs Mika per dvi paras taip įvaldė vieną sudėtingiausių pasaulio kalbų.

DELFI žiniomis, dainininkas tikrai netapo poliglotu. Lietuviškas frazes į vidinę ausinę jam pranešdavo užkulisiuose esanti lietuvė, o puikią klausą turintis britas tiesiog jas pakartodavo. Fokusas suveikė tobulai - publika tiesiog apsaldavo išgirdusi, kaip nuostabiai Mika kalba lietuviškai.

Gerbėjai turėjo progą išgirsti ne tik puikią kalbą, bet ir išvysti tobulai treniruotą dainininko kūną. Persirengdamas marškinėlius Mika pademonstravo tokius išraiškingus raumenis, jog tapo aišku, kad jo nuolatinis strikinėjimas ir dainavimas vienu metu - ilgų treniruočių ir puikios fizinės formos rezultatas.

Energingasis ir balsingasis dainininkas sudainavo beveik visus garsiausius savo kūrinius. Be jau minėtų, publika išgirdo ir "Big Girl (You Are Beautiful)", ir "Love Today", "Kick Ass" ir "Happy Ending", ir "Blame It On the Girls", "We Are golden" ir "Rain".

Mika sudainavo ir "Over My Shoulder" - dainą, kurią parašė būdamas vos penkiolikos. Vienas pirmųjų dainininko kūrinių tapo gale paslėptuoju pirmojo jo albumo siurprizu.

Daugelį nustebino ir "Eurythmics" hito "Sweet Dreams" versija, kurią Mika atliko tikrai ne prasčiau už originalą.

Mikos koncertas buvo be priekaištų apšviestas ir įgarsintas. Scenos apipavidalinimas buvo romantiškai makabriškas: mėnulis ir kaukolės, kryžiai ir daug saulėgrąžų. Suskambus garsiausiam brito kūriniui "Grace Kelly" scena virto tikra gėlių ir spalvų jūra. Dainininko ir jo grupės šou irgi variavo nuo romantiško ar net infantilaus iki kontroversiškai makabriško.

Juodas humoras, kaip gi kitaip galėtum pavadinti tai, kai dainos "Love Today" pabaigoje Mika ranka imituodamas pistoletą "iššaudė" visus savo muzikantus, pritariančią vokalistę ir galų gale "nusišovė" pats. Įdomu, kaip tokį sūnaus humorą vertina visur jį lydinti ir Lietuvoje koncertą iš užkulisių stebėjusi jo libanietė mama?

Koncerto akimirkos - galerijoje:

Į miesto kruizinių laivų terminalą, kuris viešam lankymui buvo uždarytas nuo penktos valandos vakaro, žiūrovai pradėjo rinktis apie septintą. Į koncertą susirinko mažiau žmonių, nei buvo prognozuota. Garsaus dainininko pasirodymą geriausiu atveju stebėjo maždaug 7000 žiūrovų, o tai dvigubai mažiau nei optimistiškai buvo prognozuota.

Iš pradžių skelbę, kad į iškyšulį bus galima patekti ir pro siaurą tiltelį, organizatoriai paskutinę dieną šios idėjos atsisakė ir nutarė antrąjį praėjimą uždaryti. Teigiama, kad taip buvo pasielgta dėl žmonių saugumo. Per dvi Jūros šventės dienas tiltelis buvo nuolatinių grūsčių vieta. Gavę informacijos, kad vienas žmogus nuo jo nuvirto į vandenį, koncerto rengėjai nutarė neberizikuoti ir praėjimą uždarė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją