Jis nori, kad kolegos finansų ministrai susitartų dėl bendros pozicijos dėl finansinių operacijų mokesčių ir dėl banko mokesčių sistemų, t. y. dėl to, kokia forma atgauti valstybės pinigus, išleistus bankams paremti per finansų krizę.

D. Reyndersas siekia parengti ES dviem Didžiojo dvidešimtuko (G 20) susitikimams. G 20 finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai susitiks spalio 22 – 23 dienomis Korėjoje pasiruošti lapkričio 11 – 12 dienomis vyksiančiam Didžiojo dvidešimtuko susitikimui Seule. Susitikimuose bus tariamasi dėl naujų finansų rinkų reguliavimo taisyklių, įskaitant reikalavimus dėl bankams ir finansų institucijos privalomo banko kapitalo, kad galėtų vykdyti finansinius įsipareigojimus.

Belgijos valstybės pareigūnas teigė, jog per prezidentavimo laikotarpį Belgija stengsis, kad būtų pasiektas susitarimas dėl banko mokesčių sistemų ir finansinių operacijų mokesčių. „Reikia pasirengti Didžiojo dvidešimtuko diskusijai“, – teigė jis.

ES planuoja pateikti banko mokesčių sistemų modelius net ir tokiu atveju, jei nebus pasiektas visuotinis susitarimas. Tiesa, nerimaujama, kad tada bankai gali susidurti su konkurencinėmis kliūtimis.

Birželį ES valstybių lyderiai susitarė visokeriopai siekti, kad būtų priimta bendri banko mokesčiai ir apsvarstyta galimybė (įvesti) finansinių operacijų mokestį.

Didžiausios finansinių operacijų mokesčio šalininkės yra Prancūzija, Vokietija ir Austrija.