Vicemerą Romą Adomavičių labiausiai domino, ar yra autobuso modelių su didesnėmis aikštelėmis, nes miesto transportu naudojasi neįgalieji ir tėvai su mažais vaikais, tad turi būti kur padėti vežimėlius, taip pat galimybė tokiais autobusais pervežti dviračius.

„Dviračių transportavimas – viena aktualiausių miesto transporto problemų“, – pabrėžė vicemeras.

Išeisim ubagais

Išgirdęs, kad po Vilnių 10, 26 ir kitais maršrutais važinėjantis autobusas 100 kilometrų naudoja 49 litrus degalų, R. Adomavičius replikavo: „Išeisim ubagais. 50 litrų šimtui kilometrų yra žiauru“. Vicemerui pasirodė nemaža ir orientacinė autobuso kaina – 135 tūkst. eurų be PVM.

„Irisbus“ atstovo Lietuvoje, bendrovės „Anre“ direktoriaus Andriaus Vyšniausko teigimu, rudenį bendrovė galės pristatyti pilnai žemagrindį autobuso modelį, kuris važiuos naudodamas pigesnes dujas ar dyzeliną, tačiau jo kaina bus didesnė.

Pasak UAB „Vilniaus autobusai“ direktoriaus Gintaro Nakučio, įvairių gamintojų dujas naudojantys autobusai kainuoja maždaug 20-30 proc. brangiau nei dyzeliniai.

Pamaina nuvažiuoja apie 320 km

„Mūsų autobusai, kurie grįžta vėlai vakare, per dieną nuvažiuoja apie 320 kilometrų, tad, jei būtų nutarta pirkti naujus autobusus su dujų įranga, vienai pamainai dujų talpyklos užtektų“, – sakė G. Nakutis.

Dabar po Vilnių važinėjantys „Volvo“, kitų markių autobusai 100 kilometrų vidutiniškai naudoja apie 45 litrus degalų. Ilgieji autobusai – iki 60 litrų.

„Kuro sunaudojimas bus vienas svarbiausių dalykų, renkantis, kokių gamintojų ir modelių autobusus pirkti“, – užsiminė R. Adomavičius.

Išklausęs savivaldybės vadovų pastabas ir pageidavimus, „Irisbus“ atstovas A. Vyšniauskas DELFI sakė, jog bendrovė autobusus komplektuoja pagal užsakovo pageidavimus ir galimybes. „Pusiau žemagrindžiai autobusai – daug pigesni, bet, kaip supratome, žmonėms važinėti autobusais be laiptelių būtų daug patogiau“, - sakė bendrovės vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją