I.Paleičikas BNS sakė, jog tai buvo "oficialus planuotas susitikimas", kuris vyko Seimo komiteto iniciatyva, tačiau plačiau jo nekomentavo.

"Susirinko žmonės, kurie supranta, kaip daromas verslas, ir vieni kitus supratome. Ekonomikos komiteto nariai norėjo sužinoti mano nuomonę apie dabartinę "Mažeikių naftos" padėtį", - sakė jis.

Pasak jo, Lietuvos naftos įmonė sėkmingai veiks tik tuomet, kai dalis jos akcijų bus parduota naftos išteklių turinčiai įmonei, kuri taip pat galės dalyvauti ir įmonės valdyme. "Svarbiausia - jei norime, kad "Mažeikių nafta" turėtų ateitį, ją reikia "pririšti" prie naftos gavybos", - teigė I.Paleičikas.

Ekonomikos komiteto narys Julius Veselka BNS patvirtino, jog I.Paleičikas siūlė liberalizuoti naftos importą, mažinant ar naikinant dabar esantį 15 proc. naftos produktų muitą, bei parduoti dalį "Mažeikių naftos" akcijų Rusijos koncernui "LUKoil", kartu leidžiant jai dalyvauti Lietuvos naftos įmonės valdyme.

Susitikime dalyvavęs Seimo narys socialdemokratas Rimantas Sinkevičius BNS sakė, jog "LUKoil" pageidauja ne tik "Mažeikių naftos" akcijų bei dalyvavimo valdyme, bet ir siekia galimybės pasinaudoti Mažeikių įmonės paslaugomis, kasmet joje perdirbant apie 6 mln. tonų savo naftos. Mažeikiuose pagamintus naftos produktus "LUKoil" realizuotų pats JAV turimame degalinių tinkle.

I.Paleičikas BNS teigė, jog apie šiuos planus su "Mažeikių nafta" jis nėra kalbėjęs. Pasak jo, "Lukoil Baltija" norėtų Mažeikiuose kiekvieną mėnesį perdirbti bent po 50 tūkst. tonų naftos ir pagamintus naftos produktus realizuoti Lietuvos rinkoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją